18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Belediye denetime devam ediyor

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, halkın şikayetçi olduğu konularda belediyenin yetkileri çerçevesinde denetimlerde bulunduklarını söyledi.

Özkarslı, internet kafelerde yaptıkları denetimler sırasında yaptığı açıklamada, göreve geldikleri ilk günden itibaren halkın isteği doğrultusunda hizmet üretmeye başladıklarını belirterek, "Halkın şikayetçi olduğu konularda denetimlerimiz sürüyor ve artarak devam edecek. Halkımızın yoğun olarak şikayet ettiği parkların kiracılar tarafından kullanımını önlemeye çalışıyoruz. Bu konuda kendilerine verilen alan içerisinde kalmalarını sağlayarak yeşil alanların kiracılar tarafından kullanımını önlemek için mücadele ediyoruz" dedi.

Belediye tarafından kiralık olarak verilen alanların dışındaki alanları kullananlar hakkında yasal işlem yapacaklarını kaydeden Özkarslı, "Denetimlerimizde verdiğimiz alanın dışını kullanan kiracıların kontratlarını iptal edeceğiz. Kaçak yapılaşma ile de mücadelemiz devam ediyor. Hiç kimse müsaade edilenden fazla kat yapmasın, tespit ettiğimiz taktirde kesinlikle yıkacağız. Kaçak yapılaşma konusunda yapı denetim kurumlarını da vazifelerini yapmaya çağırıyoruz. İmar Kanunu ve Yönetmeliği neyse o uygulanacak. Kanunları uygulayan bir belediye olacağız" diye konuştu.

Özkarslı, günde 12 saat çalışarak Şehitkamil halkına hizmet etmeye çalıştıklarını, sürekli halkın içerisinde dolaşarak sorunları yerinde tespit ederek çözüm üretmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

GAZİANTEP-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 17:10:44
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 14:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?