25
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Belediye kasapları denetledi

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ KASAPLARI DENETLEDİ

İlçe genelindeki denetimlerini aralıksız olarak sürdüren Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi ekipleri, ülke genelini tehdit eden sağlığa uygunluk uyarıları üzerine bu konuda kapsamlı bir çalışma başlattı.

Başta lokanta, fırın ve kasaplar olmak üzere, gıda satışı ve üretimi yapan işyerlerine yönelik yoğun bir denetim yapan ekipler, Umut ve Mevlana mahallesinde yaptıkları denetimde 2 kasap ve 1 şarküteri dükkanlarında, şoklanmış, çözülmüş, rengi ve niteliği bozulmuş 170 kilo dana ciğeri, 7 kilo tavuk taşlığına el koydu. Zabıta gıda kontrol ekipleri tarafından iş yeri hakkında yasal işlem başlatılarak, yakalanan ciğerler ve tavuk taşlığı imha edildi.

Yapılan denetimlerin genel bir değerlendirmesini yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, denetimler konusunda kesinlikle taviz vermediklerini ve aynı titizlik ve ciddiyetle çalışmaların devam ettiğini belirtti. İnsan sağlığının korunmasının tüm hizmetlerin üzerinde olduğuna dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, “Halkımızın güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmesi için ekiplerimiz yoğun bir çalışma yürütüyor. Sağlık söz konusu olunca, hiçbir ihmali ve hatayı kabul etmek mümkün değildir. Belediyemize gelen ihbar telefonlarında da ilk önceliğimiz gıda satışı ve imalatı üzerine olanlardır. Mobilize olarak çalışan ekiplerimiz anında olay yerine intikal ederek, gerekli denetimleri yapmaktadır” dedi.

Başkan Fadıloğlu, vatandaşların bu konudaki her türlü ihbar ve şikayetlerini 444 27 02 nolu Alo Belediye hattına bildirebileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 12:30:04
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 13:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?