19
Mayıs
2024
Pazar
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Belediyeden Çanakkale sergisi

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nde kullanılan savaş malzemelerinin sergileneceği bir sergi düzenlenecek.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, yaptığı açıklamada, daha önce birçok ilde 1915 Seddülbahir Müzesi tarafından sergilenen ve büyük ilgi gören Çanakkale Savaş Malzemeleri sergisinin 27 Şubat Çarşamba günü Gaziantep'te halkın ziyaretine açılacağını belirtti. Özkarslı, Çanakkale ruhunun yeni nesillere aktarılması ve bu ruhun yaşatılması için bu tür organizasyonların önemli olduğunu kaydetti.

Başkan Özkarslı, unutulmaz Çanakkale Zaferi'nde kullanılan savaş malzemelerinin tüm kesimler tarafından merak edildiğini ve bu sergiyi gidip görebilme imkanı olmayanlar için Gaziantep'te açmaya karar verdiklerini ifade etti.

1915 Seddülbahir Özel Müzesi ile irtibata geçerek sergiyi Gaziantep'te açma talebini bildirdiklerini dile getiren Özkarslı, "Müze yetkilileri talebimize olumlu yanıt verdi ve 27 Şubat'ta Gaziantep'te olabileceklerini söylediler. Serginin kurtuluş savaşının meşalesini yakan Gaziantep halkı tarafından büyük ilgi göreceğini tahmin ediyoruz. İçerisinde savaşta kullanılan giysiler, asker mektupları, çeşitli evrak ve resimlerin sunumu, top, tüfek, tabanca mermileri, kovanlar, Türk ve yabancı askerlere ait sabunlar, tütün keseleri, mataralar, ayakkabılar gibi eşyalar bulunan sergi 6 gün boyunca halkımızın ziyaretine açık olacaktır. Sergi müze tarafından görevlendirilen rehber tarafından ziyaretçilere anlatılacaktır. Tüm halkımız bu sergimize davetlidir" diye konuştu.

Özkarslı, sergiyi toplu ziyaret etmek isteyen okulların, 323 59 09 numaralı telefondan randevu alabileceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 14:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?