18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Belediyeden okuma yazma kursu

Şehitkamil Belediyesi, açtığı okuma yazma kursları ile yılda 2 bin 400 kişiye okuma yazma öğretmeyi hedefliyor.

Belediye Başkanı Metin Özkarslı; Aydıntepe, Çağlayan, Belkıs ve Güzelyurt okuma yazma ve el beceri kurslarında incelemelerde bulunarak kursiyerlerle sohbet etti.

Özkarslı, göreve geldikleri günden itibaren hizmet ağını genişletmeye çalıştıklarını belirterek, "Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, asfalt ve benzeri hizmetlerden oluşmadığını biliyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet üretmeye çalışıyoruz. Halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri tespit ederek bu yönde çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı ve Sani Konukoğlu Vakfı işbirliği içerisinde 7 merkezde yılda 2 bin 400 kişiye okuma yazma öğretmeyi amaçladıklarını kaydeden Özkarslı, "Gönüllü öğreticilerimizin görev yaptığı merkezlerimizde 7 Şubat tarihinden itibaren okuma yazma kurslarına başladık. 14 yaşından 70 yaşına kadar birçok kişiye okuma yazma öğretiyoruz. 3 ay sürecek uygulama sonunda kursu başarıyla bitirenlere belge verilecek. Bu örnek uygulamaya istikrarlı şekilde devam ederek her yıl 2 bin 400 kişiye okuma yazma öğreteceğiz" diye konuştu.

Özkarslı, okuma yazma kurslarının yanında el beceri kursları ile de maddi durumu iyi olmayan birçok vatandaşa meslek öğrettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 14:17:33
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 14:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?