19
Mayıs
2024
Pazar
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Belediye'den örnek ihale

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi, işçilerine dağıtacağı kömür ihalesini gerçekleştirdi.

Şehitkamil Belediyesi'nin bu yıl işçilerine dağıtacağı 335 tonluk kömür ihalesi, belediye encümen salonunda kapalı zarf usulüyle gerçekleştirildi.

Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kazcı başkanlığında gerçekleştirilen kömür ihalesinde, firmalar arasında yaşanan rekabet dikkat çekti. İhaleye katılan 9 firmanın zarfları katılımcıların huzurunda açılırken, komisyon üyeleri de dosyaları tek tek inceledi.

Zarfların açılmasının ardından, 130 bin TL yaklaşık maliyete ihaleye çıkartılan kömür alımına, 90 bin TL ile en düşük teklifi Deniz Yakacak firması verdi. İhaleye katılan firmalar, ihalenin gerçekleştirilmesinde büyük titizlik gösteren ihale başkanı ve üyelerine teşekkür ederek salondan ayrıldılar.
 

Şehitkamil Belediye Başkanı Ali Kazcı, ihale sonrasında yaptığı değerlendirmede, katılımın fazla olmasından dolayı büyük memnunluk duyduklarını ve rekabetin oluşmasıyla belediyenin menfaatleri doğrultusunda alım gerçekleştirdiklerini söyledi.

İhale öncesinde piyasa araştırması yaptıklarına dikkat çeken Kazcı, "İhaleye katılımın fazla olması, firmalar arasında yaşanan rekabeti de artırmış oldu. Bu sayede belediyemiz bu alımdan önemli bir tasarruf elde etmiştir. Katılımcıların ihalenin gerçekleştirilmesi hususundaki olumlu eleştirileri, başta Belediye Başkanımız olmak üzere, bizleri mutlu etmiştir. Katılımcılara teşekkür ediyoruz" dedi.

İhale Başkanı Kazcı, kömür dağıtımının, kalite kontrolünün de yine titiz bir şekilde yapılacağını ve kömür kalitesinin şartnameye uygunluğu tespit edildikten sonra dağıtım yapılacağını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 13:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?