27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

CHP'li kadın adaydan açıklama

CHP Şehitkamil Meclis Üyesi adayı Fatma Çelik, yıllardır siyasette yardımcı oyuncu rolü üstlenen kadınların artık başrol oynamak istediklerini söyledi.

Türkiye'de kadınlara adeta yardımcı oyuncu rolünün uygun görüldüğüne dikkat çeken Çelik, artık kadınların da yerel yönetimlerde söz sahibi olması için aday olduğunu açıkladı. Yerel yönetimlerin kadınların işi olduğunu dile getiren Fatma Çelik, “Yerel yönetimlerde tarz değiştirme zamanı gelmiştir. Ben de bu değişiklikte aktif olarak rol oynamak için siyaset yapıyorum” şeklinde konuştu.

Tüm kadınlara da siyaset yapma çağrısında bulunan Çelik, “Bizler Anadolu kadınlarıyız, burada kadınların yaşamı İstanbul'dakilerden çok farklı. Karar verme aşamasında kadınlar yok, hep ikinci plandalar. Seçilirsem kadınlara yönelik bir belediyecilik yapacağım” dedi.

Yerel yönetimlerin erkeklere göre daha merhametli olan kadınların işi olduğunu belirten Çelik, “Bir futbol maçında, nasıl küfrü engellemek için bayanları maçlara teşvik ediyorlarsa, siyasetin de daha temiz yapılabilmesi için yine kadınları teşvik etmeleri lazım. Hiç kimsenin bir kadına gelip de rant ya da usulsüz işler teklif edeceğini sanmıyorum. Buna cesaret de edemezler. Bu nedenle kadınlar artık yerel yönetimlerde daha aktif olmalı. Ben de CHP saflarından aday oldum” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 04:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?