18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

El Beceri Kursu'nda sertifikalar dağıtıldı

Şehitkamil Belediyesi Bülbülzade El Beceri Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifika verildi.

Şehitkamil Kaymakamı Haluk Tunçsu, törende yaptığı konuşmada, kaymakamlık olarak bu sene 76 dalda açtıkları kurslarla 4 bin 500 kişinin katıldığını söyledi. Tunçsu, Şehitkamil İlçesi’nde bütün kurumların işbirliği içinde güzel çalışmalar yaptığını belirtti.

Bu sene Gaziantep’te 45 bin öğrenciye eğitim yardımı yapıldığını bildiren Tunçsu, "Hedefimiz eğitim kalitesini yükseltmek" dedi. Başkan Metin Özkarslı ise "Her ev bir atölyedir" sloganıyla sürdürdükleri el beceri kurslarıyla geleceği hep beraber kurmanın, birey olmanın ve dayanışmanın iklimini beraber yaşadıklarını söyledi.

Toplam 15 ayrı dalda bin 300 kursiyerin 10 ayrı sosyal tesislerinde 20 usta öğretici nezaretinde eğitim gördüğünü ifade eden Özkarslı, şöyle konuştu:

"Bülbülzade El Beceri Kursu’nda 700 kursiyerlerin bir yıl boyunca eğitim gördü ve 528 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. El beceri kursularında genç kızlarımızın kadınlarımızın hayatı değişiyor. Yüzü gülüyor. Şehitkamil Belediyesi sadece çalışmıyor, öğretiyor, bilgi sahibi yapıyor ve üretime teşvik ediyor."

Şehitkâmil Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Öztekin’in de belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdiği törende konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Törende daha sonra Bülbülzade El Beceri Kursu’ndaki kursiyerlerin ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 14:02:04
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 14:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?