22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

El beceri kursundan yıl sonu sergisi

Şehitkamil ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Bülbülzade El Beceri Kursunun yıl sonu sergi açıldı. Törende ayrıca kursiyerlere sertifikaları verildi.


Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ile kursiyerlerin katıldığı sergi büyük ilgi gördü.


El işi ve nakış çalışmalarının yer aldığı serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Metin Özkarslı, "Göreve geldiğimizde sayısı 10 olan sosyal tesislerde faydalı işler yapıldığını görünce sayısını 24'e çıkardık" dedi.


Özkarslı, göreve geldiklerinde el beceri kurslarında 978 olan kursiyer sayısını bin 755'e çıkardıklarını belirterek, "12 dalda verilen kursların en önemlisi, unutulmaya yüz tutan Antep işi nakış. Bu kurslarımıza katılan genç kızlarımızın el emekleri ve güz nurlarıyla kültürümüz yeniden canlanıyor. Evde zaman öldürmek zorunda kalan genç kızlarımızı üretimin içine dahil ederek, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağladık. Ekip çalışmasını öğrenen kızlarımız bize de imkansızı başarmayı öğretti. Belediye olarak sadece çalışmıyoruz. Aynı zamanda insanları eğitip-öğretim bilgi sahibi yaparak üretime katılmalarını da sağlıyoruz" diye konuştu.


Serginin açılışını yapan Vali Süleyman Kamçı, kursları başarıyla tamamlayan bayanlara sertifikalarını verdi. Vali Kamçı ve davetliler, kursiyerlerin el emeği göznurundan oluşan eserlerini incelediler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 12:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BEN CUMALİ POLAT IP: 88.230.241.xxx Tarih : 12.10.2007 16:52:59

ben bu bilgisayar kursunun sonucu nerden öğrenecem bana siteyi gönderin lütfen.............