18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

En düşük işçi maaşı bin 350 TL

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi'nde 228 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşma ile sonuçlandı.

Şehitkamil Belediyesi Encümen Salonu'nda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan arasında imzalanan sözleşmeye göre, en düşük işçi maaşı bin 350 TL oldu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, görüşmelerin bir aydır devam ettiğini belirterek, "Uzlaşma çerçevesinde karşılıklı olarak gayet seviyeli bir çalışma yapıldı. Bu konuda hem sendika yöneticilerine hem de başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. 2 yıllık imzalanan sözleşme ile 2010 yılında işçimize yüzde 7.24 oranında zam yapmış olduk. Ayrıca birçok sosyal haklar konusunda da iyileştirme yaptık. Buna göre en düşük işçi maaşı bin 350 TL oldu" dedi.

Ülke gerçekleri ve belediye imkanları çerçevesinde hareket ettiklerini kaydeden Fadıloğlu, "Gönül isterdi ki daha fazlasını verelim. Ancak ülkemizin gerçekleri ve belediyemizin imkanları belli. Yapılan anlaşmanın hayırlı uğurlu olmasını ve işçilerimizin daha iyi bir yaşam sürmelerini diliyorum" diye konuştu.

DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan da, uzlaşılan rakamların çok iyi olarak nitelendirilmese de kayıpları karşılayacak seviyede olduğunu ifade ederek, "Yapılan zam ve sosyal haklardaki iyileştirmelerle birlikte işçimizin aylık ücretlerine toplamda yüzde 8.88 zam gelmiş olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2 yıllık dönemi ve 228 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 12:00:05
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 15:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?