18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

En temiz sokak ve balkona belediyeden ödül

Şehitkamil Belediyesi, en temiz balkonlu evler ve en temiz sokakları tespit ederek vatandaşları ödüllendirecek.

Belediye, ilçe genelinde temizlik ve çevre bilincini geliştirmek hedefiyle yeni bir uygulama başlattı. “En Güzel Temizlik Kirletmemektir” sloganıyla 1 Hazıran’da start verilen uygulama ile en temiz balkon ve en temiz sokaklar tespit edilecek.

İlçe genelinde temizlik ve çevre bilincinin oluşması için ilköğretim okullarında çeşitli konferanslar düzenleyen Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 1 Haziran’da yeni bir ilke imza atıyor. Başkan Vekili Bekir Öztekin, yeni uygulama ile vatandaşları da temizlik çalışmalarına ortak etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hızlı bir nüfus artışı yaşayan ilçede temizlik sorununda ciddi çalışma ve değişik çalışmalar gerektirdiğine dikkat çeken Öztekin, halkı temizlik konusunda teşvik etmek ve daha temiz bir çevre oluşturma hedefiyle bu uygulamayı başlattıklarını söyledi.

Bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olacağına da dikkat çeken Öztekin, "Amacımız klasik belediyecilik anlayışının yanı sıra toplumu bilgilendiren, yaşamsal alanda kolaylık sağlayan çalışmalara da önem vermektir. Bu gaye ile başarılı ve sorunsuz bir şekilde süren temizlik çalışmalarımızı daha üst seviyeye getirmek için 'En Güzel Temizlik Kirletmemektir' sloganıyla bu uygulamamızı başlatıyoruz. En temiz balkon ve en temiz sokak yarışması vatandaşlarımız arasında da tatlı bir rekabet oluşacağını düşünüyoruz. Halkımızınsa hizmetlere katılımı ile bi uygulamanın hedefine ulaşacağından kuşkumuz yok" dedi.

2004-2005 Eğitim Öğretim yılında okullarda başlatılan temizlik kampanyalarına da dikkat çeken Öztekin şunları söyledi:

"Geride bırakacağımız eğitim öğretim yılı içerisinde çeşitli okullarda düzenlediğimiz 'çevre bilinci ve biz' konulu konferanslar önemli sonuçlar vermiştir. Katılımlarından dolayı okul idarecilerine ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 1 Haziran’da başlayan kampanyamıza da tüm halkımızın katılımını bekliyoruz."

Öztekin, en güzel balkon ve en temiz sokak yarışmasının her yıl geleneksel olarak düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 14:27:22
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 14:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?