15
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Gaziantep'te sel felaketi

Gaziantep'te yaklaşık bir saat süren yağmurun ardından oluşan selde çok sayıda araç sulara kapıldı. Bazı vatandaşlar ağaçlara tırmanarak kurtulurken, 2 kişinin kaybolduğu iddia edildi.


Edinilen bilgiye göre, bugün saat 15.30-16.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağış, Şehitkamil ve Nizip ilçelerinde sele yol açtı. Sel suları, Şehitkamil ilçesine bağlı Bilek köyünden geçen Nizip eski yolunu tamamen kapattı. 

Seyir halindeki araçlar sularla birlikte sürüklenirken, bölgeye çok sayıda dozer, ambulans ve iş makinası sevk edildi. Yaklaşık 3 kilometrelik alanda etkili olan sel yüzünden araçlarda veya çıktıkları ağaçlarda mahsur kalan vatandaşlar, iş makinaları tarafından alınarak kıyıya çıkarıldı. Devrilen aracından sağ olarak kurtarılan bir kişi, gözleri önünde çok sayıda aracın sulara kapıldığını söyledi.


Makam otomobiliyle bölgeye ulaşmayı başaran Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ve İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan ile birlikte dozere binerek suda kurtarma çalışmalarını yakından takip etti.


Bilek köyünde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Kamçı, "Sel sularının sürüklediği araçlardaki vatandaşların bazıları ağaçlara çıkarak kurtulabilmişler. Olaylarda sadece 2 kişinin sel sularına kapılarak kaybolduğu iddia ediliyor. Bu konuda araştırmalarımız sürüyor. Ağaçlarda bekleyen vatandaşlarımızı dozerlerle dışarı çıkardık. Yarın sabahtan itibaren sivil savunma ekipleriyle bölgede geniş çaplı arama tarama çalışmaları yapılacak" dedi.


Bu arada, Bilek köyünde yaşanan sel felaketini takip etmek üzere yola çıkan İHA ve Show TV ekibi, bindikleri dozerin sel suları içinde yan yatması üzerine tehlike atlattı. Sürücü Ali Kaya'nın zamanında müdahalesi sonucu dozer akıntıya kapılmaktan son anda kurtarıldı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 00:59:30
Güncelleme :1 Haziran 2007 Cuma 01:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?