26
Mayıs
2024
Pazar
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Hastane'de bir ilk

Kunduracı göğsü diye bilinen göğüs deformitesi, Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde kapalı ameliyat ile tedavi ediliyor.

Şehitkamil Devlet Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Yavuz Tuncel İyikesici, şimdiye kadar yapmış oldukları ameliyatların tümünün başarılı bir şekilde geçtiğini belirterek, "Prof.Dr.Levent Elbeyli eşliğinde ameliyatlarımızı başarı ile gerçekleştiriyoruz. Yeni yöntemin (nuss tekniği) uygulaması ile ameliyat yaklaşık 45 dakika sürüyor. Nuss yönteminde, göğüs ön duvarında herhangi bir kesi olmadan çelik bir barı göğse yerleştiriyoruz. Bu yeni yöntemde herhangi bir kemik kesilip çıkartılmıyor.

Göğüs kafesinin alması istenen şekli verilerek metal bir bar, endoskopik olarak 2 santimetrelik iki kesi ile göğüs kemiğinin arkasından geçirilerek sabitleniyor. Hasta 2-4 yıl süre ile takip edildikten sonra bu bar çıkarılıyor. Klasik açık ameliyata göre daha kısa sürüyor ve başarılı oluyor. Bu yöntem, hasta ve hekim için konforlu olmaktadır. Hastanın vücudunda izin kalmaması da bizleri sevindiriyor. Hasta, operasyondan iki gün sonra taburcu olabilecek duruma geliyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 13:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?