20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Hayırseverden eğitime yeni yuva

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Acaroba Köyü'ne hayırsever Kenan Öztürk tarafından 16 derslikli okul yapımı için protokol imza töreni düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda yapılan törene, Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, hayırsever Kenan Öztürk ile muhtarlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul hayırseverlerin eğitime verdiği desteğin devam ettiğini belirterek, "Hayırseverimiz Kenan Öztürk Acaroba Köyü'ne yapılacak okula 500 bin lira bağışta bulunacak. Okulun yapımı bittikten sonra da okula hayırseverimiz Kenan Öztürk'ün ismi verilecek. Gaziantep'te hayırseverlerimizin eğitime verdiği destek sürüyor. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah yapılacak olan bu eğitim yuvası köyümüze ve Gaziantep'e hayırlı olur" dedi.

Okul yapımına katkıda bulunduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren hayırsever Kenan Öztürk ise, "Lise bitirmek günümüzde oldukça önemli bir konu. Liseyi bitirmeyen iş bulamıyor. Kırsal kesimde liseye zaruri ihtiyaç var. Benim de aklımda lise yaptırmak vardı. İnşallah en kısa zamanda okulumuz yapılır ve eğitim başlar. Okulun köyümüze ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Öte yandan telefonda Milli Eğitim Müdürü ekrem Serin ile görüşen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, okulun yapımına destek vereceklerini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2011 Cuma 17:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?