18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

HEM kursiyerleri resim sergisi açtı

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ RESİM SERGİSİ AÇTI

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi, Halk Eğitim Merkezi resim kursiyerleri, yıl içinde yaptıkları eserlerle sergi açtı.

İl Halk Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisindeki sergi açılışına, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Görenoğlu, Yağlı Boya Resim Usta Öğreticisi Ferah Güneş, kursiyerler ve diğer davetliler katıldı.

Açılış kurdelesi kesimi öncesi konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Ahmet Görenoğlu, gelen davetlilere Halk Eğitim hakkında bilgi verdi.

Görenoğlu, "Halk Eğitim, diğer bir adıyla yetişkin eğitimi, mecburi eğitim çağının dışına çıkan, öğrenim çağı içerisinde olan veya örgün eğitim sistemi içerisine girmeyen yetişkin vatandaşlara, bireylere yaşam boyu verilen bir eğitimdir" dedi.

"Örgün eğitimin belli bir hedef kitlesi var. Bu kitle 0-18 yaş arasındaki kişilerdir. Ama bizim hedef kitlemiz beşikten mezara kadardır" diyen Ahmet Görenoğlu, "Toplumun her kesimi halk eğitimin hedef kitlesidir. Bu öğretim yılında Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi olarak, yaklaşık 110 değişik branşta bin 300 tane kurs açtık. Bu da 27 bin kişiye tekabül ediyor" diye konuştu.

Okuma yazma kursları hakkında da bilgi veren Görenoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Ana Kız okuldayız" kampanyası var. Gaziantep'te okuma yazma bilmeyen 130 bin vatandaşımız var. Bu acı bir gerçektir. Bunlarda bizim insanlarımızdır. Bu yüzden okuma yazma kursları da açıyoruz. Bu yıl 4 bin vatandaşımızı okuma yazma kurslarından geçirmiş bulunuyoruz. Bu açacağımız resim sergisi de kurslarımızdan eğitim alan hanımların açtıkları resim sergisidir. Ben bu resimleri sizin yaptığınızı biliyorum. Eğer bunu bilmesem,

bu konunun dışında olan birisi olsam bunu sizin yaptığınıza inanmam. Bir yerden alıp getirdiğinizi düşünürüm. Demek ki yeteneksiz insan yoktur. Yeter ki keşfedilsin eğitilsin. İnsanlar eğitildikçe keşfedildikçe yeteneklerde meydana çıkıyor"

Halk Eğitim Merkezinde, Yağlı Boya Resim Usta Öğreticisi Ferah Güneş ise, 20 kursiyerle resimleri yaptıklarını ifade ederek, "Kursiyerler toplam 500 saat eğitim aldılar. Bu çalışmalar sonunda da içerisinde serbest çalışmaların olduğu 120 eser çıkardık. Kursiyerlerimiz de emekli öğretmen, ev hanımları ve genç kızlarımızdan oluşuyor. Bu arkadaşlar daha önce ellerine hiç fırça almamışlar. Bizim verdiğimiz eğitimle bu seviyeye geldiler. Kendilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kursiyerler kurs hocalarına desteklerinden dolayı çiçek verdi.

Serginin gezilmesiyle program sona erdi.

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ RESİM SERGİSİ AÇTI
HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ RESİM SERGİSİ AÇTI
HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ RESİM SERGİSİ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:42:00
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 17:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?