18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Kaçak ete geçit yok

Gaziantep'te Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri, yaptıkları denetimde 250 kilo kaçak et ele geçirdi. Etler imha edilirken, işyeri hakkında yasal işlem yapıldı. Halk sağlığını yakından ilgilenirden gıda denetimlerini her hafta değişik semtlerde periyodik olarak sürdüren Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri, Değirmiçem mahallesinde yaptıkları denetimde bir kasapta 250 Kilogram mezbaha harici kaçak et ele geçirdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, halk sağlıyla oynayan işyerlerine kesinlikle müsaade etmediklerini söyledi. Özkarslı, bu konudaki hassasiyetleri nedeniyle göreve geldiklerinde zabıta ekiplerini güçlendirerek denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek şunları söyledi:

"Yaptığımız hizmetler ve ürettiğimiz projeler insan sağlığından önemli değildir. Bu nedenle, zabıta ekiplerimiz insan sağlığını ön planda tutan bir anlayışla denetimlerini sürdürüyor. Başta mahalle muhtarlarımız ve halkımız sıkı denetimlerden memnun kalıyorlar. Bu konudaki en küçük bir ihmalin nelere mal olacağını biliyoruz. İş yeri sahiplerimizde halk sağlığı konusunda hassas olmasını istiyoruz."

Özkarslı, zabıta ekiplerinin yeni yasalar çerçevesinde esnafı ikaz ederek ceza veren anlayışla değil, yapıcı ve düzenleyici bir anlayışla çalıştığına da dikkat çekerek, "Esnafımızı yeni yasalar konusunda uyararak dikkat etmelerini istiyoruz. Bu ikazlara rağmen halk sağlığıyla oynamaya teşebbüs eden iş yeri ve işyeri sahiplerine de gerekli yasal işlem yapılmaktadır. Son olarak Değirmiçem de yapılan denetimlerde, zabıta ekiplerimizin titiz takibi sonucu bir işyerinde 250 kilogram kaçak yakalanarak işyeri hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştır. Temennimiz işyerlerine ceza vermeden, kanunlar çerçevesinde hareket etmeleridir" diye konuştu.

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 12:41:13
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 14:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?