20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Kimliği yok diye hayatı kabusa döndü

KİMLİKSİZ VATANDAŞIN KABUSA DÖNEN HAYATI

Gaziantep'te bulunan 32 yaşındaki bir vatandaş ailesi tarafından reddedildiğini ve bu yaşına kadar hiç kimliği olmadığı için hayatının kabusa döndüğünü söyledi.

Şehitkamil İlçesi Yukarıbayır Mahallesi'nde yaşayan ve adının Kemal Yıldırım olduğunu söyleyen vatandaş, ailesi tarafından terk edildiğini ve bugüne kadar kendisine kimlik verilmediğini söyledi. Ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Kemal Yıldırım annesinin doğumdan sonra vefat ettiğini ifade ederek, "Annem öldükten sonra babam beni kabul etmedi. Bir süre yakınlarım tarafından büyütüldüm ama kimliğim hiç olmadı. 32 yaşındayım ve beni kabul etmeyen babam başka bir kadınla evlendi. Kendisine defalarca gittim ama benim onun oğlu olmadığımı iddia ediyor" dedi.

DNA testi yaptırmak için bir türlü istenen parayı bulamadığını ifade eden Kemal Yıldırım, "Babam beni kabul etmediği için DNA testi yaptırmak istedim. Ancak bunun için istenen bin TL'yi bir türlü bir araya getiremedim. Çünkü kimliğim olmadığı için hiçbir işte çalışamıyorum. Ayakkabı boyayarak geçimimi sağlarken sokakta yatıp kalkıyorum. Yıllardır bu sorunuma bir çare bulamadım. Sağlık güvencem yok, herhangi bir resmi daireye ya da fabrikaya işçi olarak beni almıyorlar. Sigortamı yaptırmam için benden kimlik istediklerinde bütün hayallerim suya düşüyor. Kız istemeye gittim, onu bile kimliğim olmadığı için vermediler" diye konuştu.

Yaşadıklarının bir kabus olduğunu anlatan Kemal Yıldırım, "Ben askerliğimi yapmak istiyorum. Vatana millete olan borcumu ödemek istiyorum. Askere bile almıyorlar beni. Çünkü kimliğim yok. Ben asker olmak istiyorum ve kimliğime kavuşmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Yetkililerden yardım isteyen Kemal Yıldırım, "Ben kimseden para pul istemiyorum. Benim kimliğimi bana versinler yeter. Kimseden başka bir şey istemiyorum. Sayın valimize sesleniyorum. Benim DNA testimi yaptırsınlar ve babam olduğunu kanıtlasınlar ve bu vatanın bir ferdi olduğumu gösteren kimliğimi versinler" dedi.

Kemal Yıldırım'ın arkadaşı Emrah Eselik ise yetkililerin konuya el atması gerektiğini ifade ederek, "Bu arkadaşımız ailesi tarafından yıllardır dışlanmış ve ötelenmiş. Arkadaşımızın kimliği olmadığı için kendisine hiçbir iş bulamıyoruz. Gittiğimiz bütün yerlerin kapıları kapanıyor. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Bu arkadaşımıza Allah rızası için yardım etsinler" dedi.

KİMLİKSİZ VATANDAŞIN KABUSA DÖNEN HAYATI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 18:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?