18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Kum ocağı köylüleri çileden çıkardı

KUM OCAĞI, KÖYLÜLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

Gaziantep'te bağ ve bahçelere giden yol üzerinde kum ocağının kurulması köylüleri çileden çıkardı. Durumun düzeltilmesini isteyen köylüler traktörleri ile saatlerce yolu trafiğe kapattı.

Gaziantep Şehitkamil ilçesi'ne bağlı Işıklı köyü sakinleri Sof Dağı'na giden yol üzerinde kurulan iki ayrı taş ocağının yolu kapattığını ve bölgedeki bütün bahçeleri toz içinde bıraktığını ileri sürerek yolu trafiğe kapattı. Kum ocağına gidecek onlarca kamyonun yolunu traktörlerle kesen köylüler kimseyi geçirmeyeceklerini ve durumun mutlaka yetkililer tarafından dikkate alınmasını istedi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri köylüleri ikna edemeyince olay yerine özel bir şirkete ait kum ocağının müdürü

Ümit Yeğin geldi. Yolun açılmasını isteyen şirket yetkilileri ve köylüler arasında gergin dakikalar yaşandı. Köylülerle anlaşmak istediğini söyleyen kum ocağı müdürü Ümit Yeğin, istendiği taktirde köylüler için yeni bir yol güzergahı yapabileceklerini ifade etti. Yeğin, köylüleri sakinleştirmeye çalışarak, "Biz burada birçok kişiye ekmek veren bir tesisi çalıştırıyoruz. Buraya mağduriyetinizi gidermek için geldim. İstiyorsanız daha önce kullandığınızın yolun hemen üstüne 7 metre genişliğinde bir yol

yapalım ve ulaşımınızı buradan sağlayın. Böylelikle hem siz hem de biz mağdur olmayız" dedi.

Köylüler ise yeni yapılacak yolun yine şantiye içinden geçeceğini ve burada eş ve çocuklarını büyük bir tehlike ile karşılaşabileceğini söyledi. Köy sakinlerinden Ahmet Özmemiş Sof Dağı'na giden tek yolun bu güzergahta olduğunu ifade ederek, "Burada hepimiz mağduruz. 5 yıldır buranın mücadelesini veriyoruz ancak hiç kimse bizim sesimizi duymak istemiyor. Burada kurulan kum ocakları ile birlikte verimli ağaçlarımız ve bağlarımız kurumaya yüz tuttu. Aldığımız ürünler hep toz içinde ve kalitesi düşüyor.

Buranın meyve ve sebzesi çok meşhurdur. Bütün Gaziantep buradaki bağ ve bahçeler sayesinde taze meyve yiyor. Ama bu kum ocakları bağ ve bahçemizi verimsiz bir hale getirmeye başladı. Bir süre sonra Gaziantep Sof Dağı eteklerindeki meyve ve sebzeden mahrum olacaktır" dedi.

Yapılacak yeni yolun sorunlarını çözmeyeceğini ve sorunun daha da derinleşeceğini ifade eden Ahmet Özmemiş, "Burada bize üstten bir yol yapacaklar ancak biz buradan at arabaları ile yüklerimizi taşıyoruz. Hayvanların o yükle birlikte buraları geçmesi mümkün değil. Bize yolumuzu versinler ve kendilerine de yeni bir yol açsınlar. Bağ ve bahçemizi de artık toz ve topraktan kurtarmalarını istiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" diye konuştu.

Yol kapatma eylemini duyarak bölgeye gelen Işıklı köyü muhtarı Mehmet Ali Kuzu köylüler ile şirket yetkililerinin anlaşması için aracılık yaptı. Durumun düzelmemesi halinde yeniden bir eylem yapacaklarını ve yolu bu kez tamamen kapatacaklarını ifade eden köylüler, yaklaşık 3 saat sonra yolu trafiğe açtı.

KUM OCAĞI, KÖYLÜLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
KUM OCAĞI, KÖYLÜLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
KUM OCAĞI, KÖYLÜLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 15:31:02
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 16:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?