18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Okuma yazma kursu başladı

Gaziantep’in merkez ilçelerinden Şehitkamil Belediyesi, okuma yazma bilmeyenler için Aile Çocuk Eğitimi (AÇEV) işbirliğiyle okuma yazma kursu başlattı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, çeşitli dallarda açtıkları 10 kursta, 18 öğretmen nezaretinde yaklaşık bin 300 kursiyere meslek öğretirken, aile bütçelerine de katkı sağladıklarını belirtti. Özkarslı, göreve geldikten sonra meslek edindirme kurslarıyla ciddi şekilde ilgilendiklerini kaydederek, "Belediyemiz bünyesindeki el beceri kurslarının yanı sıra diğer alanlarda da çeşitli kurslar açarak insanlarımıza balık tutmasını öğretiyoruz" dedi.
Özkarslı, maddi durumu iyi olmayan bazı bayan kursiyerlerin kursa gelmekte güçlük çektiklerini öğrendiğini ifade ederek, "Bu durumda olan bayan kursiyerlerimize, gerek belediyemiz bünyesinde gerekse sanayici ve iş adamlarının desteğiyle malzeme temin ediyoruz. Bunun yanında AÇEV’le işbirliği başlatarak okuma yazma kursları açtık. Bu kurslar da büyük ilgi görüyor. Amacımız, kurslarımızı daha verimli bir şekilde kullanarak halkımızın hizmet almasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Şehitkamil-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 10:30:09
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 14:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?