30
Mayıs
2024
Perşembe
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Özkarslı'dan engellilere destek mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, özürlülere götürülecek hizmetlerdeki temel prensibin, özürlü vatandaşlara hayırsever ve acıma duyguları ile yaklaşmak değil, kalıcı çözümler üretmek olduğunu söyledi.

Özkarslı, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Hepimiz sonuçta bir özürlü adayıyız. Bu nedenle özürlü kardeşlerimize acımak yerine, kalıcı çözümler üretmek zorundayız. İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, özürlülüğün önlenmesi ve özürlülerin normal bir hayat sürmeleri, ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür” diye konuştu.

Özkarslı, hizmet politikasını; özürlülerin sorunlarını önemseyip, gerekli ve çağdaş hizmet modellerinin geliştirilmesi ve özürlünün tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen insanlar haline getirilmesi yönünde de geliştirdiklerine dikkat çekerek şunları söyledi; “Her durumda acı düştüğü yeri yakıyor, aile bireylerinden biri özürlü olanlar, özürlülerin günlük yaşamda çektiği sıkıntıları kendileri de yaşıyor, hissediyor, duyumsuyor. Bu durumun değiştirilmesi için örgütlenerek mücadele ediyor. Doğru olan tavır budur. Kimi aileler ise, özürlü bireylerini adeta toplumun gözünden kaçırıyor, sorunlarını gizliyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Unutmayalım ki hepimiz birer özürlü adayıyız.”

Özkarslı, tüm sorunlarda olduğu gibi, özürlü vatandaşlarında sıkıntılarını kendi sorunları gibi algılayıp, yeni proje arayışlarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 22:04:44
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 12:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?