3
Haziran
2024
Pazertesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Şahin, CHP'den istifa etti

29 Mart 2009 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şehitkamil Belediye Başkan Aday Adayı olan fakat aday gösterilmeyen Hasan Şahin, CHP'den istifa etti.

Hasan Şahin yaptığı açıklamada, bağlı bulunduğu CHP'den istifa ettiğini belirterek, "Son günlerde Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın Kürt açılımı ile bölge halkının kültürel kimlik ve ekonomik kalkınma seviyelerinin düzeltilmesi yönündeki çabalarını samimi görüyor ve destek olmak istiyoruz. Başbakan ve Mehmet Ali Şahin'in yoğun Doğu ve Güneydoğuda alan sahadaki çabalarına karşın CHP Genel Başkanı'nın merkezden ve denizde tatilde fikir yürütmesi yöre halkını, aşiretimi ve beni rencide etmektedir" dedi.

Geçmişte Güneydoğu halkının sesi olarak aday olduğunu ve bu kentte onları yabancı statüsünde görülmesine engel olmak için CHP içindeki yoğun çabalarının Kürt Açılımındaki genel istekler ve uzlaşma maddelerini gündeme koymak olduğunu söyleyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu taleplerimiz bir uzlaşma sonucu Kürt açılımında da yer almaktadır. Bağlı bulunduğum parti olan CHP'nin ne yazık ki bu şartlara neden yanaşmadığını anlayamıyorum. Yaklaşık üç ay önce Güneydoğu'da Baykal ile yaptığımız gezide Başbakan'ın Kürt açılımına benzer söylemleri yöre halkına ve biz partililere bulunduğunda elbette sevinmiştik. Ama nedense sayın Baykal Güneydoğu'daki gezisindeki söylemleri bir kenara bırakarak denizde, tatilde Kürt açılımına karşı fikir yürütmektedir. İnsanca yaşamak bu halkın en doğal hakkıdır. Kürt meselesine çözüm bulamayan CHP'den istifa ettim."

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 23:06:33
Güncelleme :17 Ağustos 2009 Pazartesi 23:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?