20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Şehitkamil'de sineksiz yaz

Şehitkamil Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ilaçlama ekibi ilçe genelindeki ilaçlama çalışmalarını titiz bir şekilde sürdürüyor.

15 Şubat'ta larvalara yönelik olarak ilaçlama çalışmasını başlatan Şehitkamil Belediyesi ilçeyi karış karış gezmeye devam ediyor. Geçen yaz olduğu gibi vatandaşlara rahat bir yaz yaşatmayı amaçladıklarını belirten Temizlik İşleri Müdürü Adnan Ergün, mahalle statüsüne geçen köylerde de ilaçlama çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Çıksorut ve İncilikaya bölgelerinde mahalle muhtarlarıyla görüşerek titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Ergün, "Mahallelerdeki sorunlu bölgeleri muhtarlar ve vatandaşlar aracılığıyla araştırıp buluyoruz. Amacımız kalıcı bir ilaçlama yapmak. Bu nedenle özellikle larvalara ve su birikintilerine yönelik sıkı bir ilaçlama yapıyoruz" dedi.

İlaçlama konusunda vatandaşlara da çağrıda bulunan Ergün, şunları söyledi:
"İlaçlama hizmeti her ne kadar belediyelere verilmiş bir görev olsa da, aslında vatandaşlarımızın da yapmaları gereken bazı faaliyetler bulunmaktadır. Örneğin, evlerinin çatı katında bir tas dolusu dahi suyu açığa bırakmamaları gerekmektedir. Çünkü, bir tas suda yüz binlerce sinek üreme ortamı bulabilmektedir. Ayrıca sinek oluşumuna bizzat tanık olduklarında belediyemizin 444 27 02 nolu telefonuna ihbarda bulunabilirler. Bu sayede hizmetler daha kalıcı ve etkin bir şekilde yürütülecektir."

29 Ekim Mahalle Muhtarı Ali Öztürk ve İncilikaya Mahalle Muhtarı Fevzi Sevimli de yapılan ilaçlama çalışmaları nedeniyle Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'ya teşekkür ederek, bu çalışmaların devamını istediler.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 16:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?