19
Mayıs
2024
Pazar
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Şehitleri anma gecesi düzenlendi

AK Parti Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları, şehitleri anma gecesi düzenledi. 

Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen gecede, sinevizyon gösterileri yapıldı. Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, AK Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Selami Yetkinşekerci, AK Parti Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yılmaz, şehit aileleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede duygu dolu anlar yaşandı. 

Program açılış ve bilgilendirme konuşmalarının ardından, konuklar Kınalı Hasan sinevizyonunu izledi. Sinevizyon gösterisi sırasında konuklar zaman zaman göz yaşlarını tutamadılar. 

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yılmaz, “Bu tür organizasyonları geleneksel hale getirerek her yıl düzenliyoruz. Gösterilen ilgi ve destek için herkse teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. 

AK parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel ise, bazı anekdotlarla tarihimizi yeni nesillere aktarmanın önemine değindi. Konuşmasında tarihin insanlık yaşamındaki önemine değinen Güzel, “Gençlerimize bu ruhu aşılamamız gerekir. Çünkü, Gaziantep dünyada eşi ve benzeri zor görülen bir kahramanlıkla Kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakmıştır. Bu uğurda canlarını kaybeden ecdatlarımızı saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu. 

Şehitkamil Belediyesi Başkan Vekili Bekir Öztekin ise, geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğe güvenle bakamayacağına değindi. Tarihten bazı örnekler veren Öztekin, “Türk milleti dimdik ayakta duruyorsa, şüphesiz bunu geçmişteki tarihi kahramanlıklara borçludur. Bu ruh devam ettiği sürece ülkemiz ve insanlarımız gururla yaşamını sürdürecektir. Bizler vatan uğruna canları feda eden atalarımıza layık olmak için, çok çalışmalıyız. Onların bıraktığı bu kutsal vatan topraklarını korumak ve yüceltmek en birinci görevimiz olmalı. Bu kahramanlıkları sadece konuşmak ve hatırlamakta yetmiyor. Bunları yeni nesillere en güzel şekilde aktarmamız gerekir” dedi. 

Programın sonunda ise Şehit Aileleri Derneği başkan ve yönetim kurulu üyelerine çiçek ve plaket takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?