18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Ses bombalı gece

Gaziantep’te merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi önünde kısa aralıklarla 2 adet ses bombası patlatıldı. Olayda can ve mal kaybı olmadı.

Akşam 20.11 sularında meydana gelen ilk patlamanın ardından 3 dakika sonra belediyenin dış güvenlik kulübesinin yanında ikinci bir patlama sesi duyuldu. Belediye güvenlik görevlileri Ramazan Özmen ve Tahir Daş’ın polise haber vermeleri üzerine olay yerine çok sayıda polis intikal etti. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, bina etrafında başka bir bomba olması ihtimaline karşılık arama tarama çalışmasında bulundu. Yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı. Bomba İmha uzmanları ve Terörle Mücadele ekiplerince yapılan ilk belirlemelere göre, patlamalara el yapımı ses bombalarının yol açmış olabileceği ve cep telefonuyla uzaktan kumandayla patlatıldıklarının tahmin edildiği belirtildi.

Belediye güvenlik görevlileri Tahir Daş ve Ramazan Özmen de, belediye önünde meydana gelen ilk patlama üzerine dışarı çıktıklarını belirterek, "Maytap sesi gibi bir patlama oldu. Dışarı çıkıp baktığımız sırada olay yerinden bir polis ekibinin geçtiğini gördüm. Ses üzerine ekip arkadaşlarla olay yerinde inceleme yaptığımız sırada ikinci patlama oldu, çevrede bir duman yükseldi. Ondan sonra da hemen diğer ekiplere haber verdik" dedi.

Kısa aralıklarla patlatılan ses bombaları nedeniyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

GAZİANTEP (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 08:44:29
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 14:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?