20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Meslek kursları 354 mezun verdi

Şehitkamil Belediyesi'nin ücretsiz olarak verdiği meslek kurslarında geçtiğimiz 3 ay içerisinde eğitim gören 354 kursiyere sertifikaları verildi.

Bilgisayar kursunda 262, İngilizce kursunda 79 ve bilgisayarlı muhasebe kursunda ise 13 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ücretsiz meslek kurslarını aralıksız olarak yürüten Şehitkamil Belediyesi, 354 kursiyere daha sertifikalarını dağıttı.

Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde yapılan sertifika törenine Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Budeyri, Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Taner, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları Bekir Öztekin, Fasih Ceylan ve Burhaneddin Aşiroğlu katıldı.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Taner, meslek kurslarının son derece güzel ve sosyal bir hizmet olduğunu belirtti. Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise gençlere balık vermenin kolay olduğunu belirterek, "Biz zor olanı seçiyoruz ve gençlerimize 'Nasıl balık tutulur?' bunu öğretmeye çalışıyoruz. Halıcılık, halı oymacılığı, bilgisayar, İngilizce kurslarımızda bugüne kadar binlerce gencimiz ücretsiz olarak faydalandı. Son olarak 354 gencimize daha sertifika veriyoruz. Kursa emeği geçenleri kutluyor, gençlerimize de iş hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Kendi bünyelerinde de bu tür kurslar yaptıklarını değinen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Önder Budeyri de gençlere yönelik hizmetlerin artırılması gerektiğini ifade etti.

Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Bekir Öztekin ise, gençlerin bu tür kurslarla kötü alışkanlıklardan uzaklaştığı ve yeni mesleklere önemli bir adım attıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?