26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Alman turistlere gasp

Kilis'te 2 Alman turist, madde bağımlısı bir gencin bıçaklı saldırısına uğradı. Alman turistler, paralarını gasp ettiğini ileri sürdükleri gençle boğuşurken ellerinden yaralandı.

Gece 02.40 sularında yaşanan olay, iddiaya göre gelişti. Almanya'dan Orta Doğu ülkelerini gezmek için yola çıkan Roland Breetnacki (25) ve arkadaşı Christofh Borgurs (21), Kilis'te mola verdi. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçmek için sabahı beklemeye başlayan turistler, Sabah Pazarı'nda park ettikleri KH JU 961 plakalı otomobillerinin içerisinde uyudu.

Turistlerin otomobiline yaklaşan madde bağımlısı Yusuf Ç. (20), otomobilin camına vurarak turistleri uyandırdı ve para istedi. Bunun üzerine turistler bir miktar para vererek Yusuf Ç.'yi uzaklaştırmak istedi. Ancak turistlerin verdiği parayı az bulan Yusuf Ç., tartıştığı turistlere, cebinden çıkardığı bıçakla saldırdı.

Bu sırada, turistlerle madde bağımlısı genç arasında boğuşma yaşandı. Madde bağımlısı gencin elinden bıçağı almaya çalışan 2 Alman turist, ellerinden hafif şekilde yaralandı. Çevreden gürültüyü duyan vatandaşların durumu polise bildirmesi üzerine Yusuf Ç., polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen Roland Breetnacki ve Christofh Borgurs, 210 eurolarının gasp edildiğini iddia etti. Yaşadıkları olayı heyecanla anlatan Alman turistler, Türk adaletine güvendiklerini belirterek, "Bu tür olaylar her ülkede yaşanıyor. Türkiye'ye özgü bir olay değil, geceden beri bizimle ilgilenen polise teşekkür ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 15:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?