19
Nisan
2024
Cuma
KİLİS
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi


Tarihçe

Kilis Yedi Aralık Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Kilis ilinde bulunmaktadır. 7 Aralık 1921 günü Kilis düşman işgalinden kurtulduğu için ünivesiteye bu isim verilmiştir.

Misyonu;

İnsan odaklı eğitim, araştırma ve kamu yararı faaliyetleriyle nitelikli bireyler yetiştirerek bölgenin ve ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak.

Vizyonu;

Bir sınır ilinde bulunması nedeni ile gerek Türkiye’ye ve gerekse komşu ülkelere yönelik eğitim, araştırma ve sağlık alanında ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmaktır.

Kampüsler

MERKEZ (ANA) YERLEŞKE

Üniversitemizin ana yerleşkesinde Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi (1 katı Rektörlük İdari Kat) Meslek Yüksekokulu, Mehmet Sanlı Kütüphanesi binaları ile inşaatı devam eden Kapalı Spor Salonu ve Merkezi Derslik inşaatları bulunmaktadır.

KARATAŞ YERLEŞKESİ

Yeni oluşturulan Karataş Yerleşkesi’nde ise Rektörlük Misafirhanesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yabancı Diller Bölümü ile Sağlık Spor Kültür Daire Başkanlığı hizmet vermektedir. Eski poliklinik binasında hizmet veren İ.İ.B.F. Eylül ayı sonunda şu an bakım ve tadilatta olan yeni binasına taşınacaktır.
 

 

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Mehmet Sanlı Mah. Doğan Güreş Paşa Bul. No:134
Adres2 :Kilis
Posta Kodu :
Telefon :0 348 814 26 66
Faks :0 348 813 93 24
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.