18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kaçakçılık operasyonu

Kilis'te düzenlenen operasyonda, Suriye'ye kaçak olarak götürülmek istenen 40 adet yarı otomatik av tüfeğiyle gümrük kaçağı 850 kilo şeker, 200 litre mazot ve çok miktarda malzeme ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Göksel Ö. yönetimindeki 79 T 0069 plakalı taksiyi Kilis-İslahiye Karayolu Kocabeyli-Musebeyli yol ayrımında durduran İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı İstihbarat Şube ve Asayiş Şube ekipleri, takside yaptıkları aramada çuvallar içerisinde 40 adet Üzümlü marka yarı otomatik av tüfeği ele geçirdi.

Silahların Bulamaçlı Köyü yakınlarındaki mayınlı araziden Suriye'ye götürüleceğini tespit eden jandarma, taksi şoförü sürücüsü Göksel Ö. ile silahların sahibi Mehmet K.'yi (36) gözaltına aldı. Olayla ilgisi olmadığı belirlenen taksi şoförü daha sonra serbest bırakıldı. Mehmet K.'nin ise işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bu arada, Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan İsmail D. idaresindeki 79 AR 771 plakalı otomobili Kilis-Öncüpınar Karayolu üzerinde durduran jandarma ekipleri, aracın gizli bölmelerinde gümrük kaçağı olduğu tespit edilen 850 kilo toz şeker, 200 litre mazot ve çok sayıda malzeme ele geçirdi.

Otomobil sürücüsü İsmail D. gözaltına alınırken, otomobile ve kaçak mazlemelere el konuldu. Kaçak malzemeler daha sonra Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü depolarına teslim edildi. İsmail D.'nin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 14:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?