18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kaza yapan TIR şoförü polise kök söktürdü

Kilis'te, Pamuk yüklü Suriye plakalı TIR'ın takla atması sonucu, 1 kişi yaralandı. Suriye uyruklu TIR şoföründen ifade almak isteyen polisler, uzun süre tercüman bekledi.

Edinilen bilgiye göre, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Suriye uyruklu Mustafa Cafer (28) yönetimindeki 779368 Suriye plakalı TIR, çevre yolundan Gaziantep yönüne seyir ederken, mıcırlı yolu fark etmeyince takla attı.

TIR şoförü, yoldan geçenler, 112 görevlileri ve polis tarafından TIR'ın içerisinden çıkartılırken, araçtan mazot akması üzerine olay yerine İtfaiye ekipleri çağrıldı. Suriye uyruklu Mustafa Cafer, ambulans ile Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Doktorlar, Arapça bilmediği için Suriye uyruklu Mustafa Cafer'le anlaşmakta zorluk çekti. Suriyelinin tedavisine devam edilirken, polis ifade almak için uzun süre tercüman bekledi. Kazanın olduğu çevre yolunda yüzlerce aracın aynı anda seyir etmesi ve devrilen TIR'ın her hangi bir araca çarpmaması büyük bir faciayı engelledi.

İtfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından devrilen TIR, kaza yerinden kaldırılırken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 11:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?