18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Şaşırtan, hırsız-polis diyalogları

Kilis'te, kovalamaca sonunda yakaladıkları hırsızlık zanlılarıyla dürüm ve ayranlarını paylaşan polisler, nasihat ettikleri şahısların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Kilis-Öncüpınar Karayolu yakınlarında bulunan bir tarladaki barakadan hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Kilis Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, seri bir şekilde olay yerine gitti. Polisin geldiğini gören ve sabıkalı oldukları bildirilen E.T. (17) ve Ö.K. (17), tarlaların arasında kaçmaya başladı. Barakadan tencere, tabak çalan 2 zanlı, kovalamaca sonunda yakalandı.

Nefes nefese kalan polis, hırsızlara neden kaçtıklarını sordu. Zanlı E.T., kendisinin hırsızlık yapmadığını, diğer arkadaşının babasının gelmiş olabileceğini düşünerek kaçtığını söylese de polisi inandıramadı. Bu sırada zanlılarla polisler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Uçucu madde bağımlısı E.T.'ye, "Devlet sana ayda 150 YTL para veriyor, devletin verdiği para karnını doyurmuyor mu? Neden böyle kap-kaçak çalıyorsun?" diyen polisler, zanlılara kaçtıkları bölgenin askeri bölge olduğunu hatırlattı.

Hırsızlık ihbarını alınca yemeklerini arabada bırakarak zanlıların peşine düşen polisler, dürüm ve ayranlarını zanlılarla paylaştı. Polisler, uzun süre nasihat ettikleri zanlıların bayramını kutlamayı da ihmal etmedi.

Çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan zanlılar polis merkezine götürülürken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 17:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?