25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Zanlıya kırmızı bülten

15. Dönem Gaziantep Milletvekili ve Kilis eski Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu CHP Kilis Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin'in öldürülmesi olayıyla ilgili aranan Orhan A. için, kırmızı bülten çıkarıldı. Hakkında çeşitli suçlardan 47 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Orhan A. İnterpol tarafından da aranıyor.

Kilis Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, eski milletvekili ve Kilis eski Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu Cahit Çetin'in, 3 Haziran 2005 tarihinde silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Bu olayla ilgili olarak 4 kişi adli makamlarca tutuklanmıştır. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren ve hakkında çeşitli suçlardan kesinleşmiş 47 yıl hapis cezası bulunan Orhan A.'nın hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunuyor ve bu zanlıyı Türkiye'nin her yerinde arıyoruz. Ayrıca İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılarak dünyanın her tarafında aranmaktadır. Zanlının yakalanması için, ekiplerimiz Türkiye'nin her tarafında operasyon düzenliyor. Çok kısa bir süre içerisinde zanlıyı yakalayarak, yüce Türk adaletine teslim edeceğiz" dedi.

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Orhan A.'nın, 1999 yılında, Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin'e silahlı saldırı ve bir başka cinayetten dolayı toplam 47 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 17:39:26
Güncelleme :4 Eylül 2005 Pazar 23:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet çetin IP: 85.96.134.xxx Tarih : 4.09.2005 14:18:17
Kilis emniyet müdürlügü ve çalısanlarına cok tesekür eder sucluların en yakın zamanda yakalanmasını diliyorum.Aslan kütükçü soruyorum sana gece huzurlu uyuya biliyormusun..........