25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İmkansızlıklar mekanı Polateli

Türkiye'nin bin 61 nüfuslu en küçük ilçesi Polateli'nde eczane, itfaiye aracı, lokanta, kahvehane, kasap, berber ve market bulunmadığı için ilçe halkı ihtiyaçlarını Kilis il merkezine giderek karşılıyor.

1995 yılında köy iken bir gecede kanun hükmünde kararnameyle ilçe yapılarak Kilis'e bağlanan Polateli'nde, ilçe olmasının gerektirdiği birçok şey yerine getirilemedi. Eczane, itfaiye aracı, lokanta, kahvehane, kasap, berber ve market bulunmayan Polateli'nde, vatandaşlar en küçük ihtiyaçlarında dahi 25 kilometre uzaklıktaki Kilis il merkezine gitmek zorunda kalıyor.

2 dönemdir CHP'den belediye başkanı seçilen Mustafa Polat, İller Bankası'ndan ayda gönderilen 8 bin 800 YTL dışında hiçbir gelirlerinin bulunmadığına dikkat çekerek, "Belediyemiz, işçi ve memuruna dahi aylık maaşını ödeyemiyor. SSK, Maliye, Emekli Sandığı, TEDAŞ başta olmak üzere çeşitli resmi kurumlara 300 YTL borcu bulunmaktadır. Polateli Belediyesi'nin diğer belediyeler gibi öz kaynaklarımız yok. İller Bankası nüfus oranına göre para gönderiyor. Türkiye'nin en küçük ilçesi olduğumuz için gelen para doğal olarak az geliyor. Bu nedenle hükümet nüfusu 10 binin altında olan tüm ilçe belediyelerine aynı parayı gönderirse hizmet etme şansımız olur. İlçemizde eczane başta olmak üzere itfaiye aracı, çöp kamyonu, eczane ve ambulans yok. 1960 model traktörle çöp topluyoruz" dedi.

Polat, ilçede yaşayanların en küçük ihtiyaçlarını dahi 25 kilometre mesafede bulunan il merkezine giderek karşılamak zorunda kaldığını ifade ederek, "Konut ve lojman bulunmadığı için devlet memurları Kilis'te oturuyor. Dolmuşla gidip geliyorlar. Belediyemizde 7 işçi çalışıyor. 3 belediye memurumuz da başka kurumlara geçici görevle tayin edildi. Defalarca itfaiye aracı için talepte bulundum, maalesef verilmedi. Havaların ısınmasıyla birlikte çıkabilecek yangınlara müdahale etmek için itfaiye aracı istiyoruz. Hizmet gelirle olur, bizim hiçbir gelirimiz yok. Allah göstermesin bir doğal afet olsa bizim araç parkımız bile yok. Yeterli personelimiz yok. İmkanlarımız olmadığı için ilçe halkına hizmet etmekte zorlanıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. İşçimize maaş günü para ödeyemiyoruz. Bazı aylar 50 YTL avans olarak veriyoruz. 7 aydır maaş alamıyor işçilerimiz. Devletten yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Polateli Belediyesi'nde çalışan Zeynel Polat ise, 7 aydır maaş alamadıklarını belirterek, "Gelen para belli, hizmet üretmekte zorluk çekiliyor. Yeterli oranda para gelirse hizmet de yapılır. Türkiye'nin en küçük ilçesinde insanlar her ihtiyacını karşılamak için Kilis'e gitmek zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 12:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?