25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kilis'te toplu nikah

Kilis'te, maddi imkansızlıklar nedeniyle resmi nikah yapamayan 12 çiftin nikahı, "zılgıt" eşliğinde kıyıldı. Nikah masasına çocuklarıyla birlikte oturan çiftler, ilginç görüntüler oluşturdu.

Gıda Bankası ve Kilis Belediyesi işbirliğiyle resmi nikahsız 12 çiftin nikahı kıyıldı. Toplu nikah törenine günlük kıyafetleriyle gelen çiftlerin yakınları ve çocukları, nikah sırasında "zılgıt" çekerek, sevinçlerini gösterdi. Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut da nikahını kıydığı çiftlere çeyrek altın taktı. Bulut, evlilik cüzdanlarını gelinlere verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, resmi nikah kıyılan çiftlerin dini nikahla evli olduklarını belirterek, "Bu arkadaşlarımız çoluk çocuğa karışmış durumdalar. Allah'a şükür Gıda Bankamız böyle bir organizasyona imza attı. Bu vesileyle hem resmi nikahlarımızı kıyıyoruz, hem de vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kere daha gösteriyoruz. Fakirin her türlü sıkıntısında adresi Kilis Belediyesi'dir. Ne zaman başınız sıkışsa yanımıza geleceksiniz.

Problemlerinizi biz çözeceğiz. Nikah kıydığımız arkadaşların içerisinde 2 çocuğu olanlar bile var. Nikahlarını kıydığımız arkadaşların nüfusa çocuklarını kaydettirme problemi vardı. Miras problemleri vardı. Bu sorunları resmi nikah yoluyla çözdük" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 12:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?