18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUSABEYLİ - KİLİS

136 öğrenci civadan zehirlendi

Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Muhammed Ali Bekir, "Tedbir amaçlı, cıvayla temas ettikleri endişesiyle hastanemize başvuran öğrencilerin sayısı 136'ya ulaştı" dedi.

Musabeyli ilçesindeki 75. yıl İlköğretim Okulunda, dün fen bilimleri laboratuvarında ders gören bir öğrencinin elinden düşen civanın etrafa dağılması üzerine Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan öğrencilerin tetkikleri devam ediyor.

Dün Kilis Devlet Hastanesine başvuran 100 öğrencinin ardından bugün de cıvayla temas etmiş olabilecekleri endişesiyle 36 öğrencinin daha başvurmasıyla cıvadan etkilenen öğrencilerin sayının 136'yı yükseldiği ifade edildi.

Kilis Devlet Hastanesinde gözetim altında tutulan öğrencileri ziyaret eden Kilis Valisi Yusuf Odabaş ve AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, durumları hakkında bilgi aldı.

Vali Odabaş öğrenci velilerine, "Sizlerin merak etmesine gerek yok. Yapılacak ne varsa devletimiz yapacaktır. Biz yapılan çalışmaların her anını takip ediyoruz" diye konuştu.

Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Muhammed Ali Bekir ise şunları kaydetti:

"Tedbir amaçlı, cıvayla temas ettikleri endişesiyle hastanemize başvuran öğrencilerin sayısı 136'ya ulaştı. Dünkü 100 öğrenciye ek olarak hastanemize başvuran 36 öğrenciden aldığımız kan ve idrar numunelerini, Gaziantep Havalimanı'nda bekletilen ambulans uçakla Ankara'ya gönderdik. Dünden beridir hastanemizde gözetim altında tutulan ve kanlarında yüksek oranda cıva çıktığı tespit edilen öğrencilerden 40'nı tedbir amaçlı olarak Gaziantep Çocuk Hastanesine sevk ettik. Gözetim altında tutulan ve tetkikleri temiz çıkan öğrencilerden 25'ni taburcu ettik. Genel sağlık durumları iyi olan 60 öğrenci ise Ankara'dan gelecek sonuçlara göre durumları netleşmiş olacak. Yanı tetkiklerinde bir bulguya rastlanılmayan öğrencileri taburcu edeceğiz. Ancak, kanlarında yüksek oranda civa çıkan olur ise ilgili hastanelere sevklerini yapacağız."

 

AA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2012 Pazar 22:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?