30
Mayıs
2024
Perşembe
MUSABEYLİ - KİLİS

52 üniversite öğrencisine para yardımı

Kilis'in Musabeyli ilçesi Kaymakamı Nurullah Kaya, yüksek öğrenimde okuyan öğrencilere imkanlar ölçüsünde yardım yapıldığını söyledi.

Kaymakam Kaya, Musabeyli ve köylerinde üniversiteyi kazanan öğrencilere maddi yardım yapıldığını belirterek, "Bu yıl üniversiteyi kazanan, maddi durumu yetersiz olan öğrencilerimize Kaymakamlığımızca bir defaya mahsus olmak üzere maddi para yardımı yaptık. 2 yıllık üniversitede okuyan 21 öğrencimize 150'şer YTL. Yine 2 yıllık üniversitede okuyan 6 öğrencimize 100'er YTL. 4 yıllık üniversitede okuyan 23 öğrencimize 200'er YTL ve 5 yıllık üniversitede okuyan 2 öğrencimize 300'er YTL olmak üzere toplam 52 öğrencimize yardım yapılmıştır. Olanaklarımız ölçüsünde eğitime ve öğrencilerimize elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Musabeyli ilçesinde eğitim kalitesinin artması için çalıştıklarını vurgulayan Kaya, "Eğitim çok önemli, ilköğretim okulunda hatta okul öncesi eğitime önem verilmesi gerekiyor. Sağlıklı bir toplum için eğitim kalitesi çok önemlidir. Eğer yavrularımıza kaliteli eğitim verirsek, bu çocukların yüksek öğrenimi kazanmaması için bir neden yok. Keşke imkanlarımız olsa da daha çok yardım yapabilsek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?