20
Mayıs
2024
Pazertesi
MUSABEYLİ - KİLİS

Her köye futbol sahası

Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, köylerde gençlerin boş zamanlarını futbol oynayarak geçirmeleri için büyük köylere futbol sahası yapılacağını söyledi.


Eryılmaz, Kilis'te sporun gelişmesi, çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklar kazanmaması için köylere futbol sahası yapma kararı aldıklarını belirtti. Eryılmaz, "Büyük köylerimize İl Özel İdaresi olarak futbol sahası yapma kararı aldık. Köylerimizde uygun alanlara sahalar yapacağız. Sahaların yapımından sona kale direklerini dikeceğiz. Amacımız çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, derslerinden boş kalan zamanlarında spor yaparak stres atmalarını sağlamaktır. Eskiden Kilis'te köyler arasında futbol müsabakası yapılırdı. Uzun süreden beri futbol sahası olmadığı için köyler arasında futbol maçları oynanmıyor. Eğer köylerimizde saha olursa gençler boş zamanlarında futbol oynayacaklar. Bir süre sonra köyler arasında mahalli futbol ligi başlayacaktır" dedi.


Kilis'te 10 köyde GAP ve İl Özeli İdaresi destekli örnek sera kuracağını vurgulayan Eryılmaz, “Kuracağımız seraya özel idare ve GAP olarak maddi destek vereceğiz. Yapılacak seralar örnek olacağı için çiftçilerimizin müracaatlarını alacağız. Sona yapılan değerlendirme sonucu seraların yapımına başlayacağız. Seracılığın genişlemesi için yapacağımız örnek sera projesi çok önemlidir. 2008 yılı içerisinde sera projesini hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.
Eryılmaz, 2007 yılı içerisinde Kilis keçisini geliştirme projesinde başarı sağlandığını belirterek, "Kilis keçisi projesine 2008 yılında da devam edeceğiz. Kilis keçisi ırk olarak diğer keçilere oranla çok daha fazla süt veriyor. GAP bölgesinde Kilis keçisinin geliştirilmesi projeleri var. Biz Kilis keçisi projesinde ilk etapta 5 çiftçimize Kilis keçisi ve erkek keçi vereceğiz. Biz proje sonucunda Kilis keçisi verdiğimiz vatandaşlardan sadece doğan oğlaklardan bir kısmını alıyoruz. Oda proje sonunda Kilis keçisinin geliştirilmesi gerekiyor" dedi.


Kilis ve ilçelerine bağlı köylerde köy içi düzenleme çalışmalarına önem vereceklerini ifade eden Eryılmaz, şunları söyledi:


"Köylerimizin köy içi düzenlemelerinde önemli mesafeler almak istiyoruz. Büyük köylerimizin alt yapısı olan kanalizasyonunu yapacağız. Kanalizasyon dışında yine büyük köylerimize köy meydanı yapılacak. Yol ve su sorununu büyük bölümünü yaptık. Yol ve su konusunda sorunumuz yok. Türkiye-Suriye işbirliği projelerinin hayata geçmesiyle birlikte 165 bayana meslek edinme kursu ile birlikte 'Mikro kredi' projesini hayata geçireceğiz. İş kurulacak kadınlara faizsiz kredi vermeyi planlıyoruz. 'Mikro kredi' yönetimi ile ev hanımları kendi mesleklerini icra edecekler. En kısa sürede bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Köylerimize hizmet götürülmesinde Vali Nevzat Turhan, Kilis milletvekillerimiz Hasan Kara ve Hüseyin Devecioğlu, bize büyük destek veriyorlar. Kendilerine Kilis halkı adına teşekkür ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 14:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?