20
Mayıs
2024
Pazertesi
MUSABEYLİ - KİLİS

Kaymakam Kaya'dan bayram mesajı

Kilis'in Musabeyli İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Kaya, Ramazan ayının, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel telkinlere açık olduğu, manevi duyguların canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği mübarek bir ay olduğunu belirtti.

Kaya, "Özü; ilim, adalet, hak, hukuk, birlik, beraberlik ve kardeşlik olan İslam'ın amacı; kavgaları sona erdirmek, haksızlıkları ortadan kaldırmak, dirlik ve birlik sağlamaktır. Toplumu rahatsız eden, insanlarımızın huzurunu bozan hiçbir hareketi dinimiz hoş görmez ve onaylamaz. Yükselmek ve mutluluğa erişmek isteyen toplumlar; birlik, beraberlik ve hoşgörü içinde yaşamak mecburiyetindedirler. Ayrılık ve nifak illetine maruz bırakılan bir millet; bu hastalıktan kurtulamadığı müddetçe daima düşmanlarının tahakkümüne maruz kalır. Fertleri birbirleri ile çekişen, aralarında hasetlik, güvensizlik ve düşmanlık duyguları yaygınlaşan bir cemiyetin huzur bulması ve uzun süre varlığını devam ettirmesi mümkün değildir.

Ramazan ayı; birey ve sosyal hayatımıza yeni bir aksiyon, dinamizm ve müstesna bir ruh hali kazandırarak, toplumların hastalanması demek olan; ‘Sosyal çözülme’ tehlikelerine karşı panzehir görevi yapmaktadır. Bu ayın kazandırdığı manevi disiplin sebebiyle, sosyal hayatımızda huzurlu bir ortamın oluştuğu, olumsuz davranışların ve suç işleme oranlarının azaldığı görülmektedir. Bu itibarla; ahlaki ve insani değerlerin gelişip güçlendiği, milletimizin de dini milli şuurunun kuvvetlendiği, medeniyetimizin yeni bir şuur ve ilgiyle gündeme geldiği bu müstesna günlerin önemine mütenasip bir şekilde idrak edilmesini temenni eder; başta ilçemiz ve ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 20:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?