20
Mayıs
2024
Pazertesi
MUSABEYLİ - KİLİS

Köylü kadınlar kitapla tanıştı

Kilis'in Musabeyli ilçesinde düzenlenen "Türkiye Okuyor, Musabeyli Okuyor Kampanyası", köylü kadınlara kitap dağıtımı ile başladı.

Musabeyli ilçesine bağlı Deli Fakıkaradut köyünde düzenlenen törene Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Orhun Doruk, Karacaören İlkÖğretim Okulu Müdürü Dilek Sarıca, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Satun, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve köylü kadınlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler şiirler okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Orhun Doruk, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye Okuyor, Musabeyli Okuyor Kampanyası"nı Deli Fakıkaradut köyünde başlattıklarını belirterek, "Kitap okumak önemlidir. İnsanlar, boş zamanlarında değil, ihtiyaç olduğu için kitap okumalıdır. Kitap okumak bilgiyi almanın ilk kaynağıdır. Ancak okuyabilirseniz öğrenebilirsiniz. Yapılan araştırmalar kitap okuma alışkanlığı edinmiş öğrencilerin, bireylerin diğer insanlara oranla daha hızlı öğrendiklerini ortaya koymuştur. Türkiye'de yapılan araştırmada, örneğin Burdur'da öğrencilerin OKS, ÖSS'de gösterdikleri başarılar incelenmiştir. Öğrencilerin okuma alışkanlığının çok iyi olduğu ortaya çıkmıştır. Bu araştırmadan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm Türkiye'de okuma alışkanlığının geliştirilmesi için kampanyalar düzenlenmiştir. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Çocuklarımız anne ve babalarını örnek alıyor. Eğer biz kitap okursak çocuklarımız da bizleri örnek alarak kitap okur. Kampanyamız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, kampanyayı kırsal kesimden başlatma ihtiyacı duyduklarını belirterek, "Bu kampanyayı Deli Fakıkaradut köyünde başlatıyoruz. Karacaoğlan İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerimiz ve velileri ile bu kampanyanın startını birlikte verdik. Bu kampanyayı çok önemsiyorum. Geleceğimizin gençlerinin yetişmesi, topluma, millete ve devlete faydalı evlat olmaları için okumaları gerekmektedir. Yeni nesiller işin farkında olmayabilir. Biz öğrenci velilerinin okumanın önemini çocuklarımıza göstermemiz gerekiyor. Onlarla birlikte kitap okumamız gerekiyor. Anadolu coğrafyasında Türklerin var olduğu bin yıllık süreçte belki de ilk defa taşraya bu kadar yoğun bir hizmet gitmeye başladı. Bu proje Musabeyli için çok önemlidir. Birazdan buradaki kadınlara ve erkeklere kitap dağıtacağım. Kitabı almakla bitmiyor. Bu kitapları çocuklarınız ile birlikte okuyacaksınız. Ben de bir süre sonra gelip okudunuz mu okumadınız mı diye test yapacağım. Eğer siz çocuklarınızın yanında kitap okursanız gerçekten çocuklarımızın da kitap okumasına vesile olursunuz. Çünkü çocuklarınız sizleri örnek alacak. Kadınlarımızın kitap okumasını çok istiyorum. Günde hepimizin birkaç saat kitap okumak için zamanı var. İhmal etmeden okumamız gerekir. Kitap okumayı alışkanlık haline getirdiğimiz zaman dünyaya, hayata, topluma bakış tarzımız değişecektir. Bunları siz de hissedeceksiniz. Kitap okuma alışkanlığını kazandığınız zaman elinizden kitap düşmeyecektir" diye konuştu.

Deli Fakıkaradut köylüleri ise "Türkiye Okuyor, Musabeyli Okuyor Kampanyası"na destek verdiklerini belirterek hem kitap okuyacaklarını hem de çocuklarına bu alışkanlığı kazandırmaya çalışacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Orhun Doruk, köylülere kitap dağıttı. Daha sonra, kadınlardan kitap okuyacaklarına dair söz alan Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, öğrenci velileri, köylüler ve öğrenciler, sınıfta kitap okuma kampanyasını başlattı. Kadınların, çocuklarını kucaklarına alarak kitap okumaları ilginç görüntüler oluşmasına yol açtı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 17:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak cabir IP: 78.185.177.xxx Tarih : 10.06.2008 16:01:40

valla kitab okuduklarından tarla işlerini aksattıklarından kocaları kafalarını kırmaz inşallah çok iyi bir kampanya sonuna kadara destekliyorum.maaşallah allah nazar değmesin ülkemiz böyle aktivelerle cahil kalmayıp kalkınıp yükselecektir.ben bir musabeyli olarak gurur duyuyorum.