22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUSABEYLİ - KİLİS

Kuraklık su kaynaklarını tüketiyor

Musabeyli ilçesinde kuraklık nedeniyle su kuyuları ile göletler kurudu.


Kuraklık nedeniyle içme suyu ile tarımsal sulamada sıkıntı çekildiğini belirten Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, "Geçen yıl açtığımız sondaj kuyuları bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle kurudu. Tarımsal sulamada kullanılan Üçpınar Göleti'ndeki su seviyesinin aşırı düşmesi nedeniyle üreticilerin zarar görmemesi için Balıklı Göleti'nden 500 bin metreküp su takviyesi yaptık. Dünyada ve Türkiye'de küresel ısınma nedeniyle yaşanan kuraklıktan Musabeyli ilçesi de nasibini aldı" dedi.


Bu yıl önceki yıllara oranla yeteri kadar yağış olmadığını kaydeden Kaya, "Kuraklık nedeniyle tarladaki ürünlerde rekolte düştü ve istediğimiz verimi alamadık. Köylerimizdeki kuyu ve sondajlarda sıkıntı had safhaya ulaşmıştır. Evlere ve köylere verdiğimiz içme suyunun kalitesi ve miktarı düşmüştür. Kuraklık nedeniyle yeşil alanlarımız azalmıştır. Bu kuraklığın nispeten aşılması için Üçpınar Göleti'ne Balıklı Göleti'nden takviye yapılmasına karşın yeterli gelmemiştir. Herhalde bir kaç güne kadar göletlerdeki suyumuzda kalmaz" diye konuştu.


Kaymakam Kaya, kuraklıktan başta üzüm bağları olmak üzere bir çok ürünün zarar gördüğünü sözlerine ekledi.


Bu arada, gölette suyun 1 metreye kadar düşmesi sebebiyle vatandaşlar, balık tutmak ve serinlemek için suya girdiklerini kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 10:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?