29
Mayıs
2024
Çarşamba
MUSABEYLİ - KİLİS

MHP başkan adaylarını tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Oktay Vural, 2 torba kömür ile ülkeyi aldatma ve kandırmak için kurmadıklarını söyledi.

MHP Kilis ve ilçe Belediye Başkan adaylarının tanıtım töreni Kanarya Düğün Salonu'nda yapıldı.

Aday tanıtımına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Muhasip Yardımcısı Mehmet Nacar, MHP İl Başkanı Mehmet Açıkel, Musabeyli Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, Yavuzlu Belediye Başkanı İsmail Hakkı Cannacar, milletvekilleri, çevre il ve ilçelerin belediye başkanları, partililer katıldı.

Vural, aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, hükümetin uygulamalarının tüm toplumun kesimlerini olumsuz bir şekilde etkilediğini belirterek, "MHP Türk siyasetinde 40 yıldır vardır. 2 torba kömür ile ülkeyi aldatma ve kandırmak için kurmadık değerli arkadaşlar, utansınlar. Sen bu ülkenin insanlarını hak ettiği ücretle, geçimlerini sağlamaya getirmelisin, hazır utanman gereken, bu ülkenin insanlarını 2 torba kömüre muhtaç edenlerdir. Sen utanmalısın sayın Başbakan, sen utanmalısın. Başbakan diyor ki, kömürleri valiler dağıtacak. Ulan, onlar benim hakkım sen ulufemi dağıtıyorsun, babanın cebinden mi dağıtıyorsun. Bu ülkenin vergileri ile dağıtıyorsun, kuzu gibi vereceksin tabi, yok öyle bir şey, bu kömürleri verirken, yandaşlarının cebini nasıl doldurduğunu da biliyoruz. Soma'da kömür çıkarma işinin, daha önce ihalesi yapılmış. 6 liraya kömür çıkartılırken, daha sonra kendi yandaşlarına 49.5 liraya kömür çıkarttılar. 'Fakirlere kömür dağıtıyoruz' diye, kendi yandaşlarına 49.5 liraya daha fazla pahalıya çıkarıp, fakir fukaraya veriyorlar" dedi.

Ankara'da kamyonların üzerinde, patates, soğan yardım dağıtımı aracı yazdığına dikkat çeken Vural, "Araçların üzerinde kömür yardımı dağıtma aracı yazıyor. Vatandaşlarımızı Güney Afrika'daki insanların seviyesini düşürdüler. Kilis'te, 6 yıl önce üzümün kilosu bir milyon 150 bin liraya satılırken, şimdi ise 900 liraya satılıyor. Bu iktidar herkesi perişan etmiştir" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra MHP Kilis Belediye Başkan adaylığı için Hasan Mısırlıgil, Musabeyli Belediye Başkanlığı adaylığı için halen belediye başkanı olan Ayhan Yılmaz, Polateli Belediye Başkanlığı için Süleyman Demirbaş, Yavuzlu Belediye Başkanlığı adayı için 2 dönemdir belediye başkanı olan İsmail Hakkı Cannacar'ı aday gösterildi.

Ayrıca, Musabeyli Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz'ın partiye katılması nedeniyle Oktay Vural tarafından parti rozeti takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 18:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gocer IP: 84.196.132.xxx Tarih : 2.12.2008 07:00:35

hayirli ugurlu olsun sayin ayhan yilmaz abim simdi gercekten pusulan tamamen dogruldu darisi ikinci donem baskan olman dilegiylee