20
Mayıs
2024
Pazertesi
MUSABEYLİ - KİLİS

Musabeyli kuraklık kapsamında

AK Parti Kilis milletvekili Hasan Kara, Kilis'in Musabeyli ilçesi ile birlikte 33 ilçenin daha kuraklık kapsamına alınmasının Resmi Gazetede yayınlandığını söyledi.


Kara yaptığı açıklamada, Kilis ve ilçelerinde geçen yıldan beri kuraklık yaşandığını belirterek, "Kilis merkez Polateli, Elbeyli ilçeleri kuraklık kapsamına daha önce alınmıştı. Musabeyli ilçesinde yapılan tespitlerden sonra bu ilçenin de kuraklık kapsamına alınması için Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'nin 29 Ağustos 2008 tarihli mükerrer sayısında yayımlandı. Böylece 2008 yılının ilkbahar döneminde meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere verilecek destekleme ödemelerine 13 İlden 33 ilçe eklenmiş oldu" dedi.


Kara, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından kuraklıkla ilgili hazırlanan raporun Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek, 33 ilçenin daha kuraklık kapsamına alındığını belirterek, "2008 yılı ilkbahar döneminde Türkiye'de meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere nakdi destek hibe olarak verilecek. Kuraklıktan zarar gören çiftçiler Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan Tarımsal Kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar, Resmi Gazete'nin 29 Ağustos 2008 tarihli mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, Kilis'in Musabeyli, Ankara'nın Ayaş, Beypazarı, Polatlı, Çorum'un Alaca, Laçin, Sungurlu, Eskişehir'in Çifteler, Kayseri'nin Melikgazi, Konya'nın Akören, Doğanhisar, Kadınhanı, Malatya'nın Kuluncak, Muş'un Bulanık, Korkut ilçeleri faydalanacak. Ayrıca Nevşehir'in Merkez, Derinkuyu, Kozaklı, Niğde'nin Çamardı, Çiftlik, Ulukışla, Siirt'in Kurtalan, Yozgat'ın Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Merkez, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun, Sivas'ın Gemerek ilçeleri de desteklerden yararlanacak" diye konuştu.


Kara, 2008 yılı ilkbahar döneminde kuraklık kapsamına daha önce 35 il ve 210 ilçenin alındığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 13:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?