30
Mayıs
2024
Perşembe
MUSABEYLİ - KİLİS

Musabeyli'de 29 Ekim kutlamaları

Musabeyli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 85. yıl dönümü Kilis'te de törenlerle kutlandı.

Musabeyli ilçesindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Musabeyli Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Öztürk ve eşleri, daire amir ve müdürleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıl dönümü kutlamaları Hükümet Konağındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Program daha sonra Musabeyli Çok Programlı Lisesi (ÇPL) bahçesinde devam etti.

Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, Cumhuriyetin ilanının 85. yılını mutluluk, coşku ve heyecan içinde kutladıklarını belirtti. Kaya, "Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır” dedi.

Daha sonra öğrenciler Cumhuriyet ile ilgili şiirler okudu. Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Musabeyli Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Öztürk tarafından verilirken, halk oyunu ekiplerinin gösterilerinin ardından resmi geçit gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?