20
Mayıs
2024
Pazertesi
MUSABEYLİ - KİLİS

Musabeyli'ye emniyet amirliği

Kilis'in Musabeyli ilçesine polis teşkilatının kurulacağı bildirildi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Sağlık İl Müdürü Dr. Turgay Happani ile birlikte, Emniyet Amirliği kurulması planlanan alanda incelemelerde bulunmak üzere Musabeyli ilçesine gitti.

İlçe girişinde Kaymakam Nurullah Kaya tarafından karşılanan protokol üyeleri, Emniyet Müdürlüğü hizmet binası için yapılacak alanı gezdi.

Kaymakam Nurullah Kaya, Kaymakamlık binasında bir katın kurulacak Emniyet Müdürlüğü için tahsis edebileceklerini belirtti. Kaymakam Kaya, "Yeni Emniyet Amirliği binası yapılıncaya kadar lojman olarak kullanılacak yeri tahsis edebiliriz. Polis teşkilatının ilçemize kurulacak olmasından halkımız da memnun olacak. Tek sorunumuz lojman ve hizmet binası yapılana kadar lojman sıkıntısı olacak. Bu konuda sayın valimizden yardım bekliyoruz" dedi.

Kilis İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, Elbeyli, Musabeyli ile Polateli ilçelerine Emniyet Amirliği kurulması için çalışma başlattıklarını belirterek, "İçişleri Bakanlığı tarafından bu konuda çalışma yapılması istendi. Musabeyli ilçesine teşkilatı hemen kurabiliriz. Buruya 20 personel görevlendireceğiz. Bu personelin Kilis'ten taşıma ile getirilmesi gerekiyor. Çünkü burada lojman olmadığı için yapılacak başka bir şey yok. Personelin ulaşım sorunu çözüldüğü takdirde biz teşkilatı hemen kurarız" diye konuştu.

Valisi Nevzat Turhan ise İçişleri Bakanlığı'nın 3 ilçeye polis teşkilatı kurulması yönünde talimatları olduğunu belirtti. Turan, "İlk planda bazı sıkıntılar olabilir. Musabeyli ilçesinde bir katı kaymakam bey tahsis etmiş, lojmanlar yapılana kadar mecburen memurlar taşıma ile gidip gelecek. Neler yapabiliriz, bu konuda İl Emniyet Müdürlüğümüz ile Kaymakamlığımız bir çalışma yapacak. Diğer ilçelerde de kısa süre içerisinde polis teşkilatını kuracağız. Zaten emniyete gerekli arazi tahsisi yapıldı. Sadece hazır bina ve lojman sıkıntısı var" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 19:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?