30
Mayıs
2024
Perşembe
MUSABEYLİ - KİLİS

Musabeyli'ye yeni öğretmenevi

Musabeyli ilçesinde işadamı Adem Can tarafından öğretmenevi yaptırılacak.

Kilis Valiliği'nde öğretmenevi yapılması için protokol imzalandı. İmza törenine Kilis Valisi Nevzat Turhan, Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Musabeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Orhun Doruk ile işadamı Adem Can katıldı. Vali Turhan, Musabeyli ilçesine öğretmenevinin yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Musabeyli ve köylerinde 300'e yakın öğretmenimiz görev yapıyor. İlçede otel ve dinlenme tesisleri de yok. Musabeyli Öğretmenevinin faaliyete geçmesiyle büyük bir sorun kökten çözülmüş olacak. Yapılacak öğretmenevinin arazisi Musabeyli Kaymakamlığı tarafından tahsis edildi. Eylül ayı içerisinde bitirilmesini planlanıyor” dedi.

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya da, ilçede bu yıl içerisinde çok sayıda temel atılacağını kaydederek, "Musabeyli Öğretmenevi bu yıl temeli atılarak Eylül ayı içerisinde hizmete girecek. Yine 2 ayrı öğrenci yurdunun temeli atılacak. Birinin bu yıl içerisinde bitirilmesini planlıyoruz. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 100 konutun temeli atılacak. İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin temelini yine bu yıl içerisinde atmayı planlıyoruz. Bu tesisler Musabeyli'nin çehresini değiştirecek. Musabeyli'nin yol ile su problemini kökten hallettik. İlçemizin bu yeni hizmet binaları ile ufku daha da açılmış olacaktır. Buradan sesleniyorum; Musabeylili işadamlarını ilçemize yatırım yapmaya, eğitim kurumu yaptırmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Kaptan Madencilik Sanayi Ticaret Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Can ise doğup büyüdüğü kente öğretmenevi yaptırmaktan onur duyacağını ifade ederek, "Bin 200 metrekare üzerine 34 yataklı, 4 katlı modern bir bina yapacağız. Çok kısa bir süre içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. 2008-2009 eğitim ve öğretim dönemine yetiştireceğiz. Eylül ayı içerisinde Musabeyli Öğretmenevini Allah’ın izni ile hizmete açmayı planlıyoruz. Musabeyli ilçemize hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Gerçekten ilçemizin bu tesise büyük ihtiyacı var. Gelen misafirler otel ve konaklama yeri olmadığı için Kilis'e gitmek zorunda kalıyor. Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde öğretmenevini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra protokol imzalandı.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?