16
Mayıs
2024
Perşembe
MUSABEYLİ - KİLİS

Okulda patlayan kazana tutuklama

Kilis'in Musabeyli İlçesi'nde İlköğretim Okulu'nun kalorifer kazanının patlaması sonucu hayatını kaybeden öğrencinin yakınları sorumluların bulunmasını isterken, okulun hizmetlisi tutuklandı. 

İlçeye bağlı Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulu'nun kalorifer kazanının patlaması sonucunda hayatını kaybeden Makbule Daşyuvarlar ile Hayriye Bozkurt'un evinde göz yaşı dinmiyor. Patlama sonucu hayatını kaybeden 4. sınıf öğrencisi Makbule Daşyuvarlar'ın taziye evi gidip gelenlerle dolup taşıyor. Anne Elif Daşvuyarlar, kızının ölümü sebebiyle ayakta durmakta zorluk çekerken, sürekli ağıt yakıyor. Daşyuvarlar'ın mezarını ziyaret ederek dua eden yakınları, kazanın arızalı olduğunun belirtilmesine rağmen kazanı değiştirmeyen sorumluların bulunmasını istedi. 

Baba Mehmet Daşyuvarlar, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Devlet büyüklerimiz cenaze töreni öncesi ve sonrası gelerek acımızı paylaştılar. Bu yaklaşımları bize biraz teselli verdi. Allah'ın takdiri, elden ne gelir" dedi. Bu arada, Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulu'nun hizmetlisi Mahmut A. (21), jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan Mahmut A., sevk edildiği mahkeme tarafından "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme" suçundan tutuklanarak Kilis Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Mahmut A.'nın, kalorifer yakma belgesinin olmadığı öğrenildi. 

Cuma günü meydana gelen olayda, kalorifer kazanının patlaması sonucu 9 öğrenci yaralanmış, yaralı öğrencilerden Hayriye Bozkurt ve Makbule Daşyuvarlar kurtarılamamıştı.
iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemal can IP: 85.96.215.xxx Tarih : 10.05.2007 14:14:58
bu kazada görülüyorki başta MEB lığı olmak üzere okul müdürü öğretmenler, ve kazancıyım diyen o görevli.ben kazada hayatını kayıp eden ökkeş HELVACININ dayısı olarak üzüntümüz çok büyük ve mutlaka sorumluların cezasını en ağır şekilde çekmesini istiyorum.SAYGILARIMLA. CEMAL CAN Hüseyinoğlu köyü kütüğüne kayıtlı