1
Haziran
2024
Cumartesi
MUSABEYLİ - KİLİS

SODES meyvesini vermeye başladı

Musabeyli İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, SODES kapsamında 2008 - 2009 Eğitim - Öğretim dönemi SBS hazırlık kurslarının başladığını söyledi.

Kaymakam Nurullah Kaya, proje kapsamında 4 taşımalı ilköğretim okulunda okuyan 126 öğrenci ile ilçe merkezinde ilköğretim okulunda okuyan 16 öğrenci ve yatılı ilköğretim okulundan 41 öğrenci olmak üzere 183 öğrencinin, 6 minibüs ve 2 otobüsle taşındığını belirtti. Kaya, şunları söyledi:

"İngilizce, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji derslerinde eğitim alacaklar. Hafta sonları günlük 6 saat ders işlenecek. Hazırlık kursları 75. Yıl ilköğretim okulunda 6 derslikte yapılacak. Kurs süresince öğrencilerimize gerekli ders kitapları, soru materyalleri, araç gereçler, minibüs ve otobüs ile ders arasında verilecek kumanyalar Kaymakamlığımız SODES Projesi çerçevesinde karşılanacak olup, derslere giren eğiticilerin ve öğretmenlerin ücretleri yine SODES Projesi çerçevesinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ödenecektir. Amacımız ilçemiz genelindeki okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin günümüz koşullarında, Türkiye genelinde öğrenim gören öğrencilerden geri kalmalarını önlemek olup, öğrencilerin sadece sınavlara hazırlanması amaçlanmayıp, sosyal yönden de gelişmelerine katkı sağlamaktır."

Kaya, ayrıca hazırlık kurslarına devam edip, sınavlarda başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 13:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?