19
Mayıs
2024
Pazar
MUSABEYLİ - KİLİS

Validen liseye ziyaret

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Musabeyli Çok Programlı Lisesi'nde (ÇPL) Gıda Teknolojisi Bölümü Zeytin İşleme Programı'nda okuyan öğrencileri ziyaret etti.

Musabeyli ilçesine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Ahmet Akaycan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Sağlık İl Müdürü Dr. Turgay Happani ile birlikte giden Vali Nevzat Turhan, ÇPL Zeytin İşleme Programı'nda okuyan öğrencileri ziyaret etti.

İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya'dan öğrenciler ile ilgili bilgi alan Vali Turhan, Türkiye'de ilk kez ortaöğretim seviyesinde Zeytincilik Bölümü'nün açılmasının önemli olduğunu belirterek, "Tarım alanında teknoloji ile yetişmiş insan çok önemlidir. Burada okuyan 23 öğrencimiz, okullarını bitirdikleri zaman yüksek okula yatay geçiş yapacaklar. Burada akademik eğitim alacaklar. Tarım kenti olan Kilis'in Musabeyli ilçesinde lise düzeyinde böylesi bir okulun açılması gerçekten önemlidir. 7 Analık Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'na tarım konusunda bölüm açılması gerekiyor. Veya Ziraat Fakültesi açılması gerek. Bu konu üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Babadan atadan kalma yöntemlerle yapılan zeytinciliği, teknoloji ile birleştirerek geliştirebiliriz. Bu çocuklar bu yörenin çocukları, zaten tarım ile iç içeler. Valilik olarak, her türlü desteği vermeye hazırız. Başarılı olunduğu zaman Türkiye'ye örnek olacaktır. Bunun bilinci ile hareket edilmesi gerekiyor" dedi.

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya da, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını kaydederek, "Küresel ısınma ile birlikte dünyada tarımın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Tarımı teknoloji ile birleştirerek, modern tarım yapılmasının önü açıldı. Türkiye'ye örnek olacağımız için başarılı olmak zorundayız. Tarım eğitimini liseye indirdik. Orta öğretimde ilk kez Türkiye'de böyle bir bölüm açılıyor. Bu yıl 23 öğrencimiz eğitim alıyor. Bu okulu bitiren öğrenciler yüksek okula devam edecekler. Bu sayede hem işsiz kalmayacaklar hem de bir meslekleri olmuş olacak. İlçem bir tarım şehridir. Bu öğrencilerin temelden eğitim almaları, büyüklere de örnek olacaktır. Yarın bu arkadaşlar eğitimini tamamlandığı zaman kendi arazilerinde örnek tarım yapacaklar. Önümüzdeki yıl öğrenci sayısının artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Vali Nevzat Turhan’ın öğrencilerin okudukları kitapları tek tek incelemesi dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğur doğan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.11.2008 10:41:34

ben bir meslek lisesi öğrencisi olarak yaptığınız çalışmayı gerçekten tebrik ederim. aynı zananda bir musabeylili olarak ilçemizin önemi artacağından dolayı katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.