1
Haziran
2024
Cumartesi
DERİK - MARDİN
Belediye Sayfaları

Çukursu'da su sorunu büyüyor

Derik'in Çukursu köyü mağarasında, ilçe köylerinin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan yeraltı su kaynağından faydalanamamaktan şikayet eden köylüler, yetkililerden yardım bekliyor.

Çukursu köyü mağarasındaki ve debisi saniyede 2 metreküp olan yeraltı su kaynağı, yaklaşık 50 metre uzaklıktaki ilçe köylerinin içme suyu ve tarımsal ihtiyacını karşılıyor.

Yer altı su kaynağından yararlanamadıklarını ve ihtiyaçlarının büyük bölümünü karşıladıkları kaynaktan faydalanabilmeleri için yetkililerin bir an önce konuyla ilgilenmelerini isteyen köy halkı, şikayetlerini defalarca farklı mercilere ilettiklerini fakat sonuç alamadıklarını ileri sürdü.

Derik İlçe Sulama Birliği Başkanı Naşit Temelli, yıllardır konuyla ilgili bütün kurumlara başvurduğunu ve hiçbir sonuç elde edemediklerini anlatarak, "Bu gidişle bırakın tarlalarımızı sulamayı, bazı köylerimiz içme suyuna bile hasret kalacak. Allah’ın verdiği bu mükemmel kaynak suyundan mahrum kalacağız" dedi.

Kaynağın 1970 yılında faaliyete girdiğini ve o devirlerde Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi köyleri ile Derik ilçe köylerinin hem tarımsal hem de içme suyu ihtiyaçlarını buradan karşıladıklarını ifade eden Temelli, şimdi ise bu memba suyundan sadece ilçe merkezine bağlı bazı köylerin faydalanabildiğini söyledi.

Temelli, mağara kaynağının köy halkının hizmetinde kullanılabilmesi için yetkililerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 13:58:25
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 16:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?