18
Mayıs
2024
Cumartesi
DERİK - MARDİN
Belediye Sayfaları

Hato, çeyiz mi diziyor?

Derik'te, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından akli dengesi yerinde olmayan Hatip Önen’e çamaşır makinesi hediye edildi.

Derik İlçesi’nde yaşayan ’Hato’ lakaplı Hatip Önen’e Kaymakam Cemil Kılınç çamaşır makinesi hediye etti. Sevinci gözlerinden okunan Hatip Önen, Kaymakam Kılınç’a teşekkür etti. Davranışları ve yaptığı esprilerle ilçenin adeta maskotu haline gelen Hatip Önen, kardeşi ’Remo’ lakaplı Ramazan Önen 2 yıl önce ölünce yalnız kaldı.

İlçe halkı, akli dengesi yerinde olmayan Hatip Önen ve ölen kardeşi Ramazan Önen’in heykelinin yapılmasını istemiş ve kaymakamın onayıyla, heykeltıraş Şahebettin Nebioğlu tarafından 6 aylık bir çalışma sonucunda heykeller yapılmıştı. Derik Belediye Meclisi kararıyla da 2 heykel, Cumhuriyet Meydanı’na dikilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 13:11:18
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 17:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET ŞİRİN ÖZDOĞAN IP: 85.101.47.xxx Tarih : 6.10.2005 16:21:19
ÖNCELİKLE SAYIN KAYMAKAMA TEŞEKKÜRLER HATO LAKAPLI HATİP ÖNEN AMCAMIZA HEDİYE ETTİĞİ ÇAMIŞIR MAKİNESİ İÇİN. İHTİYACI OLUPDA ALAMAYAN İNSANLARA YARDIM ETMEK ÖRNEK BİR DAVRANIŞ BEN İSTANBUL AVCILARDA OTURUYORUM DERİKLİYİM AMA İSTANBULDA DOĞDUM DERİK,E GELMEK HİÇ NASİP OLMADI ÇOK İSTİYORUM GÖRMEYİ BURDAN TÜM DERİKLİ HEMŞERİLERİME SELAM BAŞTA HATO AMCAYA İYİ GÜNLER