25
Mayıs
2024
Cumartesi
DERİK - MARDİN
Belediye Sayfaları

Köy öğrencilerinden tarih dersi

DERİK HİSARALTI KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN TARİH DERSİ

Mardin'in Derik ilçesi Hisaraltı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri köylerindeki Rabat Kalesi'nin bakımsızlığından duydukları üzüntüye kalenin fotoğraflarını çekip Mardin halkıyla paylaşarak dikkat çekti.

Tüm Türkiye'de kutlanan Müzeler Haftası'nda Mardin çok farklı bir etkinlikle bu haftayı kutlamaya hazırlanıyor. 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Müzeler Haftası'nda Mardin'in Derik ilçesinin Hisaraltı köyünde bulunan Hisaraltı İlköğretim Okulu öğrencileri, köylerinin hemen yakınında bulunan tarihi Rabat Kalesi'nin bakımsızlığından ve sahip çıkılmamasından dolayı duydukları üzüntüden dolayı ve bir nebze de olsa insanların ve yetkililerin dikkatlerini kaleye çekmek için kendi imkanları ile ve öğretmenlerinin desteği ile kalenin fotoğraflarını çekip Müzeler Haftası'nda tüm Mardin halkı ve Mardin'i görmeye gelen insanlarla paylaşmak istediler.

Bir süre öğretmenlerinden ders saatleri dışında fotoğrafçılık dersleri alan öğrenciler daha sonra kaleye öğretmenleri ile çıkıp fotoğrafları çektiler. Bu süre zarfında Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan ile görüşen öğretmenleri çok olumlu bir yanıt alınca hemen hazırlıklar hızlandırılıp Müzeler Haftası'na sergi yetiştirildi. Birçok ilki çok hızlı bir şekilde yaşayan çocukların şaşkınlıkları yüzlerinden okunabiliyordu. Mardin Valisi, Derik Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer tüm misafirler tarafından çok beğenilen fotoğraf sergisinin yanında çocuklar da misafirlerin ilgi odağı oldu. Çocuklarla tek tek sohbet eden Vali Hasan Duruer ve beraberindekiler çocuklara onları köylerinde ziyaret etme sözü verdi.

Hem heyecanları, hem de mutlulukları kelimelerinden ve yüzlerinden okunan öğrencilerden Nazan Ateş şöyle konuştu:

"Mardin'e geldiğim için çok mutluyum. Ayrıca insanlar bize çok iyi davranıyor ve bizi çok seviyorlar. Benim çektiğim fotoğrafları da beğendiler. Bundan daha güzel bir şey olamaz benim hayatımda. Ama aynı zamanda biraz üzgünüm; çünkü şu an 5. sınıf öğrencisiyim ve seneye beni okula gönderemeyecek ailem. Çünkü köyümüzde ortaokul yok ve maddi durumumuz Derik'te okumaya yeterli değil."

Fotoğraf sergisinde fotoğrafı bulunan ve yaşı en küçük olan 1. sınıf öğrencisi Muzaffer Ateş ise bundan sonra yapacağı ilk işin babasından fotoğraf makinesi için para istemek ve harçlığını makine için biriktirmek olacağını söyledi. Ayrıca çocukların hepsinin ortak dileği kalelerinin bir an önce korunma altına alınması, kazı yapılması. Çocuklar kalelerini çok sevdiklerini dile getirdiler.

DERİK HİSARALTI KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN TARİH DERSİ
DERİK HİSARALTI KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN TARİH DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 18:00:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 23:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah(Gürsel) AKTAŞ IP: 78.186.120.xxx Tarih : 22.05.2010 18:35:40

Selam olsun Rebet halkına. Böyle bir etkinlikte bulunan öğretmelerimizden Allah razı olsun. Dileğim odur ki o muhteşem kalemiz turizme açılır ve halk tarafından da sahip çıkılır. Ayrıca çocuklamızın okuması için de elden ne gelirse yapılmasını  hata gerekirse yememelerini içmemelerini ve geleceği inşa etmelerini tüm akrabalarımdan hata tüm insanlardanistiyorum. Yarınlar bizim olsun. Gürsel lawö Ahmet