17
Mayıs
2024
Cuma
DERİK - MARDİN
Belediye Sayfaları

Su yatağı üzerine yapılan okul faciaya davet çıkarıyor

Mardin’in Derik İlçesi’nde su kaynağı üzerinde yapılan Barbaros İlköğretim Okulu, çökme tehlikesiyle faciaya daveti çıkartıyor. Okulun zeminine sızan 30 cm’lik su, öğrencileri tedirgin ediyor.

Mardin’in Derik İlçesi’nde 4306 Sayılı Yasa kapsamında ihale edilerek yapılan ve Belediye imar alanında arsası okul yeri olarak geçen Barbaros İlköğretim Okulu, öğrencileri tedirgin etmeye devam ediyor. 2003 yılında yapılan okulun zemin katında yağışlardan dolayı 30 cm su birikintisi oluştu. Zeminde su birikmesi öğrenci ve velilerini tedirgin etmeye başladı. Biriken su bazen elektrikli bir pompa ile dışarı atılırken, bazen de hizmetliler tarafından kovalarla tahliye ediliyor.

Derik Kaymakamlığı’nın başvurusu üzerine okula Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme amacıyla bir teknik heyet görevlendirildi. Heyetin yaptığı inceleme sonunda, zeminde biriken suyun kaynak su olduğu ve birikintinin sürekli devam edeceği tespit edildi. Heyet, okulun bahçe duvarının yanında bir kanal açılarak suyun tahliyesinin mümkün olduğunu rapor haline getirdi. Ancak bugüne kadar herhangi bir çalışmanın ise yapılmadığı kaydedildi. Öğrencilerin ise tedirgin bekleyişi devam ediyor. Öğrenciler, okulun yıkılmasından çok korktuklarını ifade ederek, bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istediklerini söylediler.
Okul Koruma Derneği Başkanı Necmettin Pamukçu, bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade ederek, "Okulun çökmesinden ve bir faciadan korkuyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Suyun tahliyesi mümkündür. Bir tehlike oluşmadan bu sorun çözülmelidir"dedi.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 12:32:57
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 14:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?